8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecat pentru ultraj pentru că a vrut să arunce în aer şase poliţişti

Judecat pentru ultraj pentru că a vrut să arunce în aer şase poliţişti

Scandalul a avut loc în blocul 30 din cartierul Craiovița Nouă, în care locuiește craioveanul în vârstă de 29 de ani (Foto: GdS)
Scandalul a avut loc în blocul 30 din cartierul Craiovița Nouă, în care locuiește craioveanul în vârstă de 29 de ani (Foto: GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui craiovean de 29 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj asupra a șase polițiști de la Secția 5. Mai exact, anchetatorii au stabilit că bărbatul i-a amenințat pe oamenii legii cu un cuțit și cu o bâtă, dar și că aruncă în aer blocul în care locuiește.
Potrivit procurorilor craioveni, în noaptea de 18 spre 19 august, o persoană a sunat la 112 și a sesizat faptul că un locatar al blocului 30, situat pe bulevardul Oltenia din Craiova, făcea scandal. Inițial, la adresa indicată a fost trimis un echipaj de polițiști de la Secția 5, iar când au văzut că nu se pot înțelege cu scandalagiul, oamenii legii au chemat întăriri.
„La fața locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranță publică din cadrul Secției nr. 5 Poliție. Pe timpul intervenției, s-a stabilit că Prioteasa Marian Sorin era persoana care provocase scandal, iar acesta a refuzat să se supună solicitărilor polițiștilor în vederea încetării activității ilicite“, au precizat procurorii craioveni.
Astfel, când i-a văzut pe polițiști la ușa apartamentului său, bărbatul a început să-i înjure și să arunce în ei cu tot ce i-a căzut în mână, după care i-a amenințat cu un cuțit și o bâtă. De asemenea, bărbatul a rupt furtunul aragazului din bucătărie și a amenințat că aruncă tot blocul în aer.
„Pe timpul intervenției, Prioteasa Marian Sorin a amenințat în mod direct șase polițiști, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu acte de violență fizică prin folosirea unui cuțit și a unei bâte. De asemenea, funcționarii publici au fost amenințați în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalației de gaze din locuință, instalație pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior“, au mai explicat anchetatorii.
În cele din urmă, o persoană a oprit alimentarea cu gaze a blocului, iar oamenii legii au reușit să-l imobilizeze și să-l ducă la secție pe Prioteasa, care a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore de anchetatori. Pe data de 19 august, craioveanul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.
Procurorii au terminat destul de repede cercetările în acest dosar, în care cei șase polițiști sunt părți vătămate, iar pe 9 septembrie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care a hotărât, marți, ca Marian Sorin Prioteasa să fie judecat în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS