6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj50 de ani de predare a limbii şi a literaturii italiene la Universitatea din Craiova

50 de ani de predare a limbii şi a literaturii italiene la Universitatea din Craiova

 

Secţia de Limba şi literatura italiană a Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, în colaborare cu Universitatea pentru Străini din Perugia, organizează, în zilele de 16 şi 17 septembrie, cel de al VIII-lea Simpozion internaţional de italienistică al Universităţii din Craiova, intitulat „Timpul şi spaţiul în limba şi literatura italiană“, sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Institutului Italian de Cultură „Vito Grasso“ din Bucureşti şi al Societăţii „Dante Alighieri“, Sediul Central din Roma. Simpozionul de italienistică este dedicat împlinirii a 50 de ani de predare a limbii şi a literaturii italiene la Universitatea din Craiova. Lucrările simpozionului se vor desfăşura în limbile italiană şi română şi sunt grupate în patru secţiuni: lingvistică, literatură, literatură comparată şi didactica limbii şi a literaturii italiene.
Cu această ocazie, vor sosi la Craiova 72 de cadre didactice şi cercetători de la universităţi din Austria, Bulgaria, Cehia, Egipt, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Grecia, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Ungaria şi de la următoarele universităţi din ţară: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Universitatea „Titu Maioresu“ din Bucureşti şi Universitatea „Tibiscus“ din Timişoara.
Universitatea din Craiova este reprezentată de prof. univ. dr. Elena Pîrvu, conf. univ. dr. Gabriela Rusu Păsărin, conf. univ. dr. Mihaela Popescu, lector univ. dr. Ramona Lazea, lector univ. dr. Lavinia Similaru, lector univ. dr. Oana-Adriana Duţă.
Cele patru conferinţe ale simpozionului vor fi susţinute de profesorii Smaranda Elian (Universitatea din Bucureşti), Francesca Malagnini (Universitatea pentru Străini din Perugia), Immacolata Tempesta (Universitatea din Salento), Alfredo Luzi (Universitatea din Macerata). Deschiderea festivă a simpozionului va avea loc vineri, 16 septembrie, ora 9.30, în Amfiteatrul „Constantin Drăgan“ al Universităţii din Craiova, în prezenţa prof. Ezio Peraro, directorul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi ataşat cultural al Ambasadei Italiei în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS