8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGermanul Leiders a demisionat de la CEO după o lună şi jumătate

Germanul Leiders a demisionat de la CEO după o lună şi jumătate

Klaus Leiders ar dori să mai rămână în slujba CEO
Klaus Leiders ar dori să mai rămână în slujba CEO

Germanul Klaus Leiders, şeful Direcţiei Strategie Dezvoltare din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a decis să demisioneze din companie. Leiders a invocat motive personale în luarea deciziei de a părăsi CEO la scurt timp de la numirea în funcţie. Directorul Direcţiei Strategie Dezvoltare a fost numit în funcţie pe 15 iulie 2016, printr-o decizie a Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei. Proaspătul membru din conducerea CEO a primit chiar o poziţie de membru al Directoratului, cu drept de vot în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi a societăţii producătoare de energie electrică şi cărbune. Leiders a fost selectat de Ministerul Energiei în baza Ordonanţei privind managementul corporativ al întreprinderilor publice. Potrivit CV-ului postat pe site-ul CEO, Klaus Leiders mai lucrase în ţări precum: SUA, Germania, Rusia, Vietnam, Malaiezia, Kârgâstan, Coreea de Nord, China, România, Guyana şi Republica Dominicană.

Preferă să se ocupe de afacerile personale

Germanul recunoaşte că şi-a înaintat demisia, însă a cerut să rămână în companie, dacă va fi posibil, pe un post de consilier. Klaus Leiders susţine că urmează să se ocupe de afacerile proprii: „Informaţia potrivit căreia am înaintat demisia mea către CS este adevărată. Am venit în echipa de conducere a CE Oltenia deoarece îmi place schimbarea şi din convingerea că pot ajuta compania să revină pe linia profitabilă. În data de luni, 5 septembrie 2016, am fost oficial informat că proiectul meu privat a fost finanţat şi este necesară prezenţa mea imediată la Londra pentru semnarea contractului şi începerea proiectului. La nivelul CE Oltenia există un conflict de interese clasic şi a trebuit să iau această decizie pentru a-mi urma proiectul privat. Dar, cred cu tărie că soarta CE Oltenia poate fi schimbată în sens pozitiv dacă toate părţile acţionează în aceeaşi direcţie. Din acest motiv am transmis către CS că doresc să rămân implicat în conducerea companiei dintr-o altă poziţie (consultant sau altă formă care se va decide…). Viitorul angajaţilor CE Oltenia este foarte important şi sper că soluţiile constructive vor fi găsite în scurt timp“, potrivit lui Klaus Leiders.

Declaraţia de avere este goală

Klaus Leiders a venit la Târgu Jiu împreună cu soţia româncă. Aceasta îi serveşte drept traducător, întrucât germanul nu este familiarizat cu limba română. Demisia lui Leiders a venit la numai o zi după ce acesta a avut un conflict verbal cu managerul interimar al CEO, iar o şedinţă cu sindicatele s-a transformat într-un adevărat scandal. Este de amintit că Leiders a motivat că pleacă de la CEO nu din cauza vreunui conflict, ci pentru afacerile proprii. Cu toate acestea, germanul a depus o declaraţie de avere goală. Aceasta poate fi găsită pe site-ul Complexului Energetic Oltenia. Leiders nu deţine bunuri mobile şi imobile, nu are conturi, carduri, bijuterii, firme sau acţiuni. Singura rubrică pe care Klaus Leiders a completat-o a fost din declaraţia sa de interese, unde a consemnat că este membru onorific al Academiei de Ştiinţe din Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS