5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCartierul chinezesc riscă să mai piardă un constructor

Cartierul chinezesc riscă să mai piardă un constructor

Lucrările la cartierul chinezesc s-au reluat, dar nu în forță, cum anunțau oficialii primăriei, ci timid, cu aproximativ 50 de muncitori aflați zilnic pe schele. Șantierul riscă să piardă unul dintre constructori, care spune că ar pune capăt colaborării pentru cartierul chinezesc, fiind pe punctul de-a semna alte contracte.

La șantierul de la cartierul chinezesc de pe strada Caracal se lucrează. După o pauză de aproape un an, muncitorii de la Confrasilvas și-au făcut apariția pe schele, ce-i drept în număr mic, iar macaralele au început să se miște. Reprezentanții firmei Shandong Ningjian spun că de la reluarea lucrărilor, în urmă cu două luni, s-au ridicat încă trei etaje. Numai că acest lucru se întâmplă doar la clădirile dinspre stradă, la trei blocuri din totalul de 23.
„S-au reluat lucrările. Compania care construiește blocurile din partea stradală au ridicat încă trei etaje. În următoarele săptămâni ne pregătim să intre și următoarea companie, care este Recon-ul. Acum avem aproximativ 50 de muncitori pe șantier. Se muncește la structură, urmând ca de luna viitoare să se înceapă arhitectura din partea de jos. Muncitorii lucrează la trei blocuri, cele din partea din față, aproximativ 25.000 de metri pătrați. Într-adevăr, este o întârziere generată de lipsa fondurilor de anul trecut a companie, o întârziere pe care chinezii spun că o vor recupera în limitele legale ale autorizațiilor oferite de organele statului și nu putem decât să le dăm crezare, pentru că au început munca. Nu se lucrează pe penalități, nu este cazul, compania are niște cheltuieli de întârziere, dar sunt cheltuieli pe care și le-a asumat. Lucrările au început în urmă cu două luni“, a declarat, pentru GdS, Corneliu Stănescu, consultantul firmei Shandong Ningjian.
Acesta nu a avansat nici un termen pentru finalizarea lucrărilor, nici măcar pentru imobilele la care se muncește acum. Restul fundațiilor ridicate pe o suprafață de 6,7 ha zac în continuare în paragină, acoperite de bălării, în așteptarea constructorilor.

RECON-ul se mai gândește

Apariția pe șantier, în următoarea perioadă, a celui de-al doilea constructor pare să nu fie sigură. Contactat telefonic de redactorii GdS, Marian Petcu, reprezentantul firmei Recon, a spus că se gândește să renunțe la colaborarea cu chinezii pentru două contracte cu alți beneficiari.
„Cei de la cartierul chinezesc ne-au solicitat să începem negocierile, dar vrem un răgaz de circa două săptămâni, pentru că suntem pe punctul de a semna un contract pentru altă lucrare, și mai avem încă o posibilitate, de a semna un contract pentru construirea unei hale la Slatina. Dacă încheiem aceste două contracte, nu cred că vom continua colaborarea pentru cartierul chinezesc“, a declarat, pentru GdS, Marian Petcu, reprezentant Recon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS