17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a spânzurat cu şireturile de gratiile celulei

S-a spânzurat cu şireturile de gratiile celulei

 

Un timişorean arestat preventiv pentru mai multe furturi s-a spânzurat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi cu şireturile de la încălţăminte. Valentin Gabriel Grigore, de 32 de ani, era recidivist şi a fost reţinut, pe 3 septembrie, de polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, pentru că ar fi sustras din două autoturisme, parcate pe bulevardul Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, două genți lăsate la vedere, în care proprietarii aveau documente personale și bani. „Bărbatul a fost legitimat de polițiști, iar cel în cauză a oferit date false, dar a fost identificat în bazele de date, unde figura cu mandat de arestare preventivă emis de IPJ Mehedinți, pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni. Ulterior reținerii, acesta a fost predat sub escortă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Mehedinți pentru confirmarea mandatului de arestare“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
După ce a fost transferat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, bărbatul a fost găsit spânzurat de gratiile de la fereastra celulei. „Suspectul a fost găsit mort pe 5 septembrie, în jurul orei 15.00. Din primele cercetări am stabilit că acesta s-ar fi spânzurat cu nişte şireturi. Bărbatul se afla în arest preventiv în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Mehedinţi“, ne-a declarat Silviu Donea, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. În acest caz, Parchetul a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Scăpase din închisoare în aprilie 2016

Valentin Gabriel Grigore era cunoscut cu antecedente penale. În anul 2013, acesta a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare de Judecătoria Timişoara pentru furt calificat şi conducere fără permis. Bărbatul şi-a ispăşit pedeapsa în Penitenciarul Timişoara şi a fost eliberat pe 28 aprilie 2016.
Tânărul a început să aibă din nou probleme cu legea în luna august, atunci când Parchetul Orşova a emis pe numele lui o propunere de arestare preventivă pentru mai multe infracţiuni de furt. Pe 25 august, Judecătoria Orşova a respins această cerere şi l-a plasat pe Valentin Grigore în arest la domiciliu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova au făcut contestaţie, iar pe 28 august, Tribunalul Mehedinţi a admis, în lipsă, cererea de arestare preventivă a bărbatului. Între timp, acesta a continuat furturile, iar sâmbătă a spart două maşini din Târgu Jiu, a fost prins şi apoi transferat la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS