6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean recidivist, prins de șase ori conducând fără permis

Doljean recidivist, prins de șase ori conducând fără permis

În ultimele două luni, polițiștii de la Rutieră l-au prins de șase ori pe Vrăjitoarea conducând fără permis
În ultimele două luni, polițiștii de la Rutieră l-au prins de șase ori pe Vrăjitoarea conducând fără permis

Polițiștii doljeni au reținut un tânăr de 20 de ani, din comuna Plenița, acuzat de comiterea a șase infracțiuni de conducere fără permis, fapte comise în ultimele două luni. Tânărul din Plenița nu este la primul dosar penal, el fiind condamnat în ultimii ani pentru conducere fără permis, furt și tentativă de omor.

A stat doi ani și jumătate în Penitenciarul pentru Minori și Tineri Craiova, iar joi noapte a ajuns din nou după gratii. Este vorba de Ionuț Vrăjitoarea, de 20 de ani, din comuna doljeană Plenița, care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar privind comiterea a șase infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Mai exact, tânărul de 20 de ani a fost depistat de șase ori, în perioada 19 iunie -29 august 2016, conducând un autoturism pe drumurile publice, deși nu a avut niciodată permis de conducere.
Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore în baza unei ordonanțe și dus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat în fața judecătorilor din Băilești cu propunere de arestare preventivă.
Vrăjitoarea nu este la primul dosar penal, acesta fiind condamnat în trei dosare penale înainte de a împlini 18 ani. Astfel, în iulie 2013 a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis, iar în același an, în octombrie, a mai primit o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare într-un dosar de tentativă de omor.
Tot în iulie 2013, același Vrăjitoarea a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a două infracțiuni de conducere fără permis și una de furt.
Ulterior, în octombrie 2014, Tribunalul Dolj a contopit cele trei pedepse și a dispus ca inculpatul să fie internat doi ani și șase luni într-un centru de detenție.
Inculpatul a fost arestat în august 2012 și a stat în arest și în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova până în februarie 2015.

Prinși de cinci sau șapte ori conducând fără permis

Vrăjitoarea nu este singurul care a ajuns în arest după ce a fost prins conducând fără permis de mai multe ori. Craioveanul Laurențiu Pascu, de 26 de ani, a fost arestat în februarie 2015, după ce a fost prins de polițiști conducând fără permis de… șapte ori.
Anul trecut, Pascu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru infracțiunile comise.
Alt craiovean, Bogdan Dane, a fost acuzat că a condus de cinci ori un autoturism pe drumurile publice, deși avea permisul suspendat, ultima oară fiind prins și băut la volan.
În martie, anul acesta, bărbatul a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare pentru cele șase infracțiuni, pedeapsă la care a fost adăugată una de trei ani cu suspendare primită într-un alt dosar, în care a fost acuzat că a cultivat canabis pe un teren din Cârcea. În total, craioveanul a fost condamnat la șase ani și două luni de închisoare. Inculpatul a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Craiova, dosarul său fiind pe rolul Curții de Apel Craiova.
Ultimul doljean condamnat pentru comiterea mai multor infracțiuni de conducere fără permis este Mădălin Roșculete, de 19 ani, din Bistreț.
Pe 21 iunie, acesta a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru trei infracțiuni de conducere fără permis, fapte comise în noiembrie 2014, decembrie 2015 și martie 2016.
În plus, inculpatul a fost obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS