6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat definitiv pentru șantajarea fostului patron

Craiovean condamnat definitiv pentru șantajarea fostului patron

Curtea de Apel Craiova a hotărât, joi, să condamne definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare un bărbat acuzat că și-a șantajat fostul patron pentru a obține suma de 1.000 de lei.
Craioveanul Aurelian Slăvoiu, de 31 de ani, a fost reținut de polițiștii doljeni în cursul zilei de 23 iunie 2015, sub acuzația de șantaj. Asta după ce, cu o săptămână în urmă, craioveanul Gheorghe Manea, de 68 de ani, administratorul unei societăți comerciale, se plânsese de faptul că Slăvoiu îl șantaja cu mai multe înregistrări video. „Administratorul unei societăți comerciale a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova despre faptul că un fost angajat al societății îl amenință cu transmiterea către mass-media a unor înregistrări audio-video com­promițătoare, legate de activitatea comercială a firmei, dacă nu i se remite suma de 1.000 de lei“, au precizat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. În baza plângerii craioveanului de 68 de ani, oamenii legii au început cercetările, iar pe 23 iunie, împreună cu ofiţerii Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a suspectului. Flagrantul a fost făcut într-o cofetărie de pe bulevardul 1 Mai, din apropierea Parcului „Nicolae Romanescu“. Slăvoiu a fost reținut imediat după ce a primit cei 1.000 de lei de la fostul patron, iar în aceeași zi a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În urma anchetei s-a stabilit că înregistrările audio-video deținute de Slăvoiu conțineau mai multe certuri dintre acesta şi patron, legate de modul de salarizare şi de obligaţiile angajatului. De altfel, tocmai din cauza acestor certuri, patronul nu i-a mai prelungit lui Slăvoiu contractul de muncă, după cum au mai explicat polițiștii doljeni.
Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie, anul trecut, iar în februarie a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Craiova la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de șantaj. A urmat apelul, iar joi, pe 1 septembrie, printr-o hotărâre definitivă, Curtea de Apel Craiova a menținut pedeapsa dată de judecătorie. În plus, instanța a mai dispus ca inculpatul să frecventeze un program de reintegrare socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS