3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe reabilitarea Policlinicii Spitalului Orăşenesc Segarcea distrusă în incendiu

Începe reabilitarea Policlinicii Spitalului Orăşenesc Segarcea distrusă în incendiu

Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea a fost  distrusă de un incendiu pe 1 ianuarie 2015
Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea a fost
distrusă de un incendiu pe 1 ianuarie 2015

Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea, distrusă de incendiu pe 1 ianuarie 2015, va intra în reabilitare. Clădirea, un fost Palat Administrativ construit în timpul regelui Carol I, în care funcţionau mai multe cabinete medicale, a aşteptat timp de mai bine de un an şi jumătate fonduri pentru reabilitare de la Ministerul Dezvoltării.
„Avem documentaţia depusă şi la Compania Naţională de Investiţii, însă, din păcate, nu am primit până acum nici un răspuns. Nu putem să mai aşteptăm pentru că la anul spitalul trebuie acreditat şi din acest motiv încercăm reabilitarea acestuia din bani de la bugetul local. În bugetul din acest an avem prinsă suma de 4,5 milioane de lei pentru reabilitarea unităţii medicale. Acum suntem în plin proces pentru obţinerea avizelor de la Mediu, după care o să demarăm licitaţia. Ne dorim ca în două-trei luni lucrările să înceapă. Din evaluarea tehnică făcută, clădirea are nevoie de un nou plafon din beton“, a spus Nicolae Tutunaru, primarul oraşului Segarcea.
Înainte de incendiu, în această clădire se investiseră în jur de 200.000 de lei: se coborâseră plafoanele cu un metru și jumătate, a fost pusă gresie, faianță și au fost renovate băile, s-a refăcut instalația de apă, se montase covor special antimicrobian. Clădirea, care după anul 1947 a trecut în patrimoniul statului, serveşte ca Spital Orăşenesc din 1956. Deşi emblematic pentru zona Olteniei, imobilul nu a fost trecut în patrimoniul cultural ca şi monument istoric. Este o clădire de valoarea, care are aceeaşi compartimentare ca şi Castelul Peleş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS