5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA doua intrare a Grădinii Botanice va fi amenajată în toamnă

A doua intrare a Grădinii Botanice va fi amenajată în toamnă

A doua cale de acces în Grădina Botanică, folosită  de mulți craioveni, va fi transformată curând  într-o cale de acces propriu-zisă, potrivit RAADPFL (Foto: Bogdan Grosu)
A doua cale de acces în Grădina Botanică, folosită
de mulți craioveni, va fi transformată curând
într-o cale de acces propriu-zisă, potrivit RAADPFL (Foto: Bogdan Grosu)

Gazeta de Sud prezenta în articolul de ieri „Intrare cu obstacole în Grădina Botanică din Craiova“ nemulțumirile craiovenilor care aleg să intre în Botanică prin lateral, folosind intrarea de pe strada Florilor. Oamenii susțineau că, pe lângă faptul că intrarea este inestetică în comparație cu aspectul actual al Grădinii Botanice, este și dificil de folosit de cei care vin să se plimbe cu copiii și folosesc căruțul. Mămicile se chinuiesc să parcurgă cei câțiva metri care leagă strada de aleea din Botanică, din cauza terenului denivelat, și se întreabă când va fi amenajată și această intrare foarte utilizată, având în vedere că investiția ar fi una minimă.
Legat de acest aspect, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a precizat ieri, într-un răspuns trimis GdS, că, în calitate de administrator al Grădinii Botanice, va amenaja și această a doua intrare, pe care o va transforma într-o cale de acces propriu-zisă. Regia nu menționează când se va apuca de lucrări, însă susține că atât intrarea din strada Florilor, cât și gardul împrejmuitor vor fi gata în această toamnă, când este preconizată și inaugurarea Grădinii Botanice.
„RAADPFL Craiova, în calitate de administrator al Grădinii Botanice, urmează să execute lucrările de construire a gardului de împrejmuire al acesteia și amenajarea căii de acces, până la inaugurarea Grădinii Botanice, preconizată în această toamnă. Menționăm că această intrare este momentan impropriu numită cale de acces, deoarece ea a fost formată prin accesarea unei zone libere din împrejmuirea existentă a grădinii de către cetățeni, din rațiuni legate de proximitatea acesteia față de locuințele acestora sau față de locurile de parcare. Primăria Municipiului Craiova a ținut cont de nevoile și dorințele craiovenilor și va transforma această intrare într-o cale de acces propriu-zisă. În calitate de executant al unor lucrări de reamenajare a Grădinii Botanice, informăm cetățenii că acestea sunt în curs de desfășurare și ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat de aceste activități“, se arată în răspunsul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS