22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a alocat fonduri pentru copiii cu cerinţe speciale

CJ Gorj a alocat fonduri pentru copiii cu cerinţe speciale

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat în ultima şedinţă o hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor necesare pentru plata drepturilor de care beneficiază, potrivit legii, copiii, elevii și tinerii cu cerințe educaționale speciale, integrați în unitățile de învățământ de masă, pentru zilele de școlarizare din anul 2016.
A fost aprobată în bugetul propriu al județului Gorj pe anul 2016 suma de 1.730.000 de lei, repartizată prin HG nr. 423/2016 privind distribuirea pe județe a sumelor aprobate prin lege pentru finanțarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă, precum şi metodologia de alocare a acestor sume unităților de învățământ de masă, pentru anul 2016.
Din suma totală se va repartiza suma de 1.350.794,40 lei pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Gorj, pe baza situației întocmite de Inspectoratul Școlar Județean Gorj și avizate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj.

Ce se achită cu sumele repartizate

Sumele vor fi repartizate de unitățile administrativ-teritoriale către fiecare unitate de învățământ de masă cu personalitate juridică, pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii/elevii/tinerii cu cerințe educaționale speciale integrați în unitățile de învățământ de masă, pentru zilele de școlarizare din anul 2016.
Drepturile persoanelor vizate de alocările de fonduri constau în asigurarea alocației zilnice de hrană, a rechizitelor școlare, a îmbrăcămintei și a încălțămintei, în cuantumul prevăzut în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 904/2014.
„Sumele alocate potrivit prevederilor art. 2, alin. 1 se transferă unităților administrativ-teritoriale din județul Gorj în termen de cinci zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri. Unitățile administrativ-teritoriale restituie județului Gorj sumele acordate potrivit dispozițiilor prezentei hotărâri și rămase neutilizate la sfârșitul exercițiului bugetar.
Prezenta hotărâre se comunică aparatului de specialitate al Consiliului Județean Gorj, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, Inspectoratului Școlar Județean Gorj şi unităților administrativ-teritoriale din judeţul Gorj“, potrivit hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS