21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 200.000 de lei pentru manualele școlare

Buget de 200.000 de lei pentru manualele școlare

Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj
Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a primit suma de 200.000 de lei pentru achiziționarea manualelor școlare necesare anului școlar 2016 – 2017, la clasele V-X. Pentru clasele I-IV, unităţile şcolare au făcut comenzi directe. Pentru clasele V-X au fost comandate 43.883 de manuale şcolare, acestea fiind furnizate în procent de 95%. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, manualele pentru clasele amintite au fost ridicate în proporție de 75% de la sediul instituţiei. De asemenea, au fost încheiate contracte pentru achiziţionarea manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a. Termenul-limită de livrare al acestora este 15 octombrie 2016.

Autorizaţii, pe ultima sută de metri

Potrivit lui Ion Işfan, inspector şcolar general, unităţile de învăţământ se află în procesul de igienizare şi efectuare a lucrărilor de reparaţii şi dotare cu mobilier, acolo unde este necesar. „Se derulează lucrările de reparaţii, de igienizare şi de amenajare de toalete în incinta unităţilor de învăţământ pentru ca în sezonul rece elevii să nu mai fie nevoiţi să iasă din incinta şcolii pentru a merge la toaletă. Se mai efectuează lucrări la acoperiş, pereţi, acolo unde este nevoie. Dotarea cu mobilier nou se face pe categorii de vârstă. Se mai lucrează la împrejmuiri, la vidanjarea foselor septice, acolo unde nu există canalizare. Atenţie se acordă şi centralelor termice şi instalaţiilor aferente pentru a nu avea probleme la iarnă. Nu în ultimul rând, unităţile de învăţământ trebuie să îşi obţină autorizaţiile sanitare, acolo unde nu au fost luate, respectiv autorizaţiile pentru securitate la incendiu“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Prefectul cere controale în toate şcolile

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, a cerut luni constituirea unor comisii mixte care să verifice toate unităţile de învăţământ din judeţ, având în vedere faptul că au mai rămas două săptămâni până la începerea noului an şcolar. Paraschivu vrea să vadă dacă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca elevii să înceapă şcoala conform normelor igienico-sanitare impuse de lege.
„Trebuie să fie constituite comisii mixte, ca în fiecare an, iar pe situaţii de urgenţă au fost comisii separate. Va fi constituită o comisie privind verificarea măsurilor luate la nivel local pentru începerea şcolii în bune condiţii. Din comisie vor face parte câte doi reprezentanţi de la Instituţia Prefectului, CJ, DSP şi DSVSA“, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS