24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO a pus baliza-n drum și repară la o avarie de două luni

CAO a pus baliza-n drum și repară la o avarie de două luni

O surpare de asfalt de pe strada Râului din Craiova, care datează de aproape două luni, i-a făcut pe localnici să se întrebe de ce drumul nu a fost refăcut în tot acest timp, fiind preferată varianta cu baliza de avertizare. Groapa din carosabil ar fi, de fapt, cauza unei avarii la rețeaua de canalizare, la care Compania de Apă Oltenia (CAO) spune că încă se lucrează, dar pe interior, fără lucrări de suprafață.

Un cititor GdS ne-a sesizat în legătură cu o porțiune de asfalt de pe strada Râului (recent modernizată din bani europeni), care s-a surpat și care de aproape două luni este semnalizată cu o baliză. Groapa se află pe sensul de mers către Popoveni, chiar la intersecția cu strada Căprioarei. „Pe strada Râului, în dreptul intersecției cu strada Căprioarei, a căzut asfaltul și s-au mulțumit să pună un semn de avertizare. Semnul stă deja de două luni acolo“, a scris o craioveancă. Tot aceasta ne-a mai sesizat și faptul că o gură de canal de pe strada Căprioarei s-a lăsat, deși drumul a fost refăcut recent, și nimeni nu a mai intervenit pentru a o remedia. „Pe strada Căprioarei, canalul din dreptul casei cu numărul 51 se scufundă. Ce este interesant cu strada Căprioarei, stradă cu piatră cubică, este faptul că la interval de un an au refăcut-o de două ori. Ultima lucrare de a scoate piatra și a o pune la loc a fost anul acesta. De fiecare dată a fost din ce în ce mai rău! Ar fi interesant de aflat cine din primărie semnează pentru recepția acestor străzi…“, a mai relatat craioveanca.
Cele sesizate de aceasta s-au confirmat. Baliza care semnaliza groapa de pe strada Râului mai avea puțin și se scufunda și ea, iar localnicii erau deja familiarizați cu asfaltul surpat. „Ați venit să vedeți secretul de stat?“, a întrebat craioveanul care locuiește pe strada Căprioarei, la numărul 1, colț cu Râului. „De ce spun așa? Pentru că groapa asta în asfalt e aici de mai bine de o lună, iar când au mai venit să vadă despre ce e vorba și i-am întrebat și eu ce s-a întâmplat cu asfaltul mi-au răspuns că nu e treaba mea, că e strict secret. Poate aflați dumneavoastră mai multe“, a afirmat bărbatul. „Au făcut strada asta (Râului, n.r.) cu bani grei, dar canalizarea este proastă. Cea veche era mult mai bună, aduna toată apa. Asta de acum are un debit mult mai mic“, a adăugat acesta.

„Este o avarie care se remediază prin interiorul conductei“

„Secretul“ a fost dezvăluit de reprezentanții Companiei de Apă Oltenia (CAO), care, chestionați de GdS, au explicat faptul că asfaltul de pe strada Râului s-a lăsat din cauza unei avarii și că aceasta nu a fost încă remediată. „Afectarea carosabilului (lăsarea asfaltului) în zona menționată de dumneavoastră a fost cauzată de o avarie produsă la rețeaua publică de canalizare. Remedierea avariei se efectuează de o firmă contractată de Compania de Apă și se face prin interiorul conductei de canalizare, fără lucrări de suprafață. La finalizarea lucrărilor de remediere a avariei se va reface și carosabilul afectat“, a fost răspunsul trimis GdS de Compania de Apă. Strada Râului a fost recepționată în luna aprilie și a fost reabilitată cu fonduri europene în cadrul unui proiect în valoare de 40 de milioane de lei (fără TVA) câștigat de o asociere de patru firme (cu Tel Drum ca lider de asociere), proiect care a cuprins și modernizarea străzilor Caracal și Bariera Vâlcii.
În ceea ce privește gura de canal de pe strada Căprioarei, nici de aceasta localnicii nu erau străini. „Canalul s-a lăsat de cum au terminat strada, dar nu a mai trecut nimeni pe aici să repare. Ultima dată au făcut strada asta la alegeri. Le-am și spus muncitorilor să aibă grijă la gura de canal, să toarne ciment, să facă ceva, că se va lăsa. Mi-au răspuns că știu ei mai bine și că revin dacă este ceva. Canalul s-a lăsat și ei nu au mai revenit, bineînțeles“, a spus craioveanul care locuiește la numărul 51. De această lucrare responsabilă ar fi Primăria Craiova, în speță comisia din cadrul instituției care a semnat procesul-verbal de recepție a lucrărilor, însă nici un reprezentant al municipalității nu a putut fi contactat pentru a explica situația sau pentru a preciza dacă se va reveni pe strada Căprioarei pentru refacerea gurii de canal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS