8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru un medic acuzat de luare de mită

Arest prelungit pentru un medic acuzat de luare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, joi, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele dr. Viorel Cerbulescu, medic chirurg la Spitalul din Filiași, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită.
Medicul doljean este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj că a primit 100 de euro mită pentru a opera un pacient care nu era asigurat medical, după care, la cererea aparținătorilor pacientului, a înapoiat suma de bani. Mai exact, un bărbat a depus un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Dolj, în care a explicat că i-a dat lui Viorel Cerbulescu, medic primar chirurgie generală în cadrul Spitalului Filiași, suma de 100 de euro pentru a-l opera pe fiul său. Pentru că nu a fost mulțumit de „serviciile prestate“ după efectuarea intervenției, bărbatul a hotărât să-l denunțe pe medic. „Denunțătorul a sesizat că pe 27.07.2016, medicul a primit cei 100 de euro pentru a urgenta efectuarea intervenției chirurgicale asupra fiului său și, fiind nemulțumit de serviciile prestate, a solicitat restituirea sumei de bani. Astăzi (5 august – n.r.), ca urmare a întâlnirii dintre denunțător și medic, acesta a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva medicului C.V., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită“, au precizat ofițerii Direcției Generale Anticorupție.
Ulterior, pe 6 august, printr-o decizie a magistraților de la Tribunalul Dolj, medicul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanței a fost contestată de Viorel Cerbulescu, iar pe 12 august, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea ca fiind nefondată.
Săptămâna aceasta, anchetatorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a medicului Cerbulescu pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj miercuri, pe 24 august. O zi mai târziu, aceeași instanță a hotărât să mențină arestarea preventivă a inculpatului. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS