24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLocuri puţine de cazare la UCB

Locuri puţine de cazare la UCB

UCB deţine 110 locuri în căminele noastre, în Campusul  de la Debarcader şi la căminul de la Liceul 2
UCB deţine 110 locuri în căminele noastre, în Campusul
de la Debarcader şi la căminul de la Liceul 2

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu vor avea la dispoziţie 110 locuri de cazare. Este vorba de un cămin de 60 de locuri care aparţine universităţii şi care este situat în Campusul studenţesc Debarcader şi un cămin cu 50 de locuri, la Direcţia de Tineret şi Sport.
La UCB sunt înscrişi aproape 3.000 de studenţi. Reprezentanţii UCB susţin însă că, dacă cererea va fi mai mare decât oferta, vor apela la varianta închirierii unui etaj la un hotel din centrul municipiului Târgu Jiu.
„UCB deţine 110 locuri în căminele noastre, în Campusul de la Debarcader şi la căminul de la Liceul 2, iar dacă numărul solicitărilor va fi mai mare avem un protocol cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi vom suplimenta numărul de locuri. După ce centralizăm solicitările, după 15 septembrie, vom stabili dacă vom încheia şi un parteneriat cu un hotel pentru a închiria un etaj întreg pentru studenţi“, a declarat prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, Ştefan Ghimişi.

Tarife diferenţiate

În ceea ce priveşte tarifele de cazare în cămin, acestea sunt diferenţiate în funcţie de statutul solicitantului. „Cei care au ocupat locurile la buget au plătit anul trecut 205 lei de persoană, în fiecare lună, în căminul studenţesc Debarcader, care are o capacitate de 60 de locuri, dar şi 200 de lei de persoană pentru masă şi 125 de lei de persoană pe lună în căminul Direcţiei de Tineret şi Sport Gorj. Studenţii cu taxă au plătit 300 de lei fiecare în Căminul Studenţesc Debarcader şi 220 de lei de lei persoană pe lună în căminul de la Liceul 2. Tarifele ar putea rămâne aceleaşi şi în noul an universitar care va începe în octombrie. Complexul Studenţesc Debarcader are în componenţa sa şi cantină şi dispune de camere dotate corespunzător, pentru studiu, dar și pentru activităţi extraşcolare. Tinerii pot folosi terenurile multifuncţionale de fotbal, tenis de câmp, volei, baschet, handbal, dar şi sala de gimnastică“, potrivit lui Ghimişi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS