16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi agenţi de poliţie, urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului

Doi agenţi de poliţie, urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului

Claudiu Dochian, mort în urma accidentului rutier
Claudiu Dochian, mort în urma accidentului rutier

Doi agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj, Aurel Leuştean şi Constantin Croicu, sunt urmăriţi penal de procurorii târgujieni pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Este vorba de Claudiu Dochian, ofițer la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, care a murit într-un accident rutier. În luna aprilie a acestui an, cei doi agenți au oprit la Drăguțești maşina condusă de colegul lor, care circula cu peste 100 de kilometri la oră. Agenţii i-au reținut permisul de conducere, însă nu l-au testat cu aparatul etilotest. După ce Leuștean și Croicu l-au lăsat să plece, Claudiu Dochian şi-a continuat drumul, însă a pierdut controlul volanului, s-a răsturnat și a murit. La autopsie s-a descoperit o alcoolemie de 2,40 grame la mie.

Puşi sub urmărire penală

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a întocmit dosar penal pentru favorizarea făptuitorului, cei doi agenţi de poliţie fiind puşi sub urmărire penală. „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale în cazul a doi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului constând în faptul că pe 23.04.2016 au oprit pentru control un autoturism condus de o persoană care avea o îmbibaţie de 2,40 grame la mie alcool în sânge fără a lua măsurile legale, respectiv constatarea unei infracţiuni flagrante în condiţiile în care au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională pentru depăşirea limitei de viteză“, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu, reprezentant al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Accidentul s-a produs noaptea

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, accidentul în care şi-a pierdut viaţa ofiţerul Claudiu Dochian s-a produs noaptea. La câteva minute după ce a fost lăsat fără permisul auto, ofiţerul a gonit cu viteză în noapte. Acesta avea 32 de ani şi se îndrepta către locuinţa din comuna Drăguţeşti. În urma accidentului, la faţa locului a fost trimisă o ambulanţă, chemată de unul dintre participanţii la trafic. Medicii nu l-au mai putut salva pe poliţist, deşi au ajuns foarte repede la locul accidentului rutier, localitatea Drăguţeşti fiind situată la doar câteva minute de municipiul Târgu Jiu. Traumatismele suferite în urma evenimentului rutier i-au fost fatale angajatului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Conform rudelor, poliţistul nu se afla în timpul serviciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS