CEZ a facturat unei familii energia consumată de altcineva

O familie din comuna Malu Mare a primit o factură de 1.700 de lei de la CEZ. După numeroase reclamații la CEZ, compania le-a transmis o poză cu un contor care arată un consum uriaș, despre care spune că este consumul familiei respective. Doar că acel contor fotografiat de CEZ nu este al familiei Bădoi, astfel că firma le facturează lor consumul altor clienți. Deși păgubiții au făcut numeroase reclamații, CEZ încă nu a anulat factura eronată.

Pe 15.07.2016, familia Bădoi din comuna Malu Mare s-a trezit cu o factură de regularizare, pentru o perioadă de șase luni, care totaliza 1.702,87 lei. Numai că în casa respectivă locuiesc doi bătrâni, care spun că au două becuri, un televizor, un frigider, iar o dată, de două ori pe lună bagă în priză o amărâtă de mașină de spălat. Ei au făcut reclamație la CEZ pentru a se anula acea factură și pentru a fi verificat contorul, invocând că nu au cum să plătească doi bătrâni factură de 1.700 de lei la regularizare, deși în fiecare lună au achitat 150 – 200 de lei facturile de energie care le-au fost transmise de operatorul CEZ la domiciliu.

Le-au facturat consumul de pe alt contor, care nu se știe al cui e

Familiei Bădoi i s-a facturat consumul de la alt contor conform celor transmise de CEZ (foto stânga), în timp ce, în realitate, oamenii au în casă un contor cu altă serie (foto dreapta), și cu alt index de consum mult mai mic (FOTO: Bogdan Grosu)

Familiei Bădoi i s-a facturat consumul de la alt contor conform celor transmise de CEZ (foto stânga), în timp ce, în realitate, oamenii au în casă un contor cu altă serie (foto dreapta), și cu alt index de consum mult mai mic (FOTO: Bogdan Grosu)

Însă, la răspunsul primit de la CEZ, stupoare! Compania susține că nu este nici o eroare în factura emisă familiei Bădoi, ci că acela este consumul lor real, atașându-le la răspunsul primit prin poștă și o copie a unei poze făcute pe 8.07.2016 unui contor despre care CEZ susține că ar fi al familiei Bădoi. Numai că, în realitate, acel contor de energie electrică este diferit. Familia Bădoi are un contor cu altă serie, cu alt număr și cu alt index de consum. Contorul pozat de CEZ are numărul 36200495, în timp ce contorul familiei Bădoi are numărul 36200497. De asemenea, indexul familiei Bădoi este de 10973 kw, pe când pe contorul fotografiat de CEZ are un index mult mai mare, de 13416 kw. „CEZ ne-a scris că în urma citirii rezultă acest consum și ne-a trimis o fotografie cu un contor, dar acesta nu bate cu contorul nostru din perete. Este alt contor de energie. Nu știm al cui este… Am făcut altă plângere la CEZ să vină să verifice. Ni s-a spus că vine cineva în două – trei zile să verifice. Au trecut două săptămâni și nu a venit nimeni. Azi de dimineață (ieri- n.r.) am făcut altă plângere“, a spus Veronică Bădoi, fiul bătrânului care locuiește la adresa respectivă unde se află postul de consum CEZ despre care vorbim.

Culmea este că CEZ le facturează de la începutul anului 2016 energia consumată în altă parte, respectiv la contorul după care firma le-a trimis poza.

Florea Bădoi a fost pus, zilele trecute, de funcționari ai CEZ să semneze noul contract de furnizare a energiei, iar pentru detalierea acelui contract, chiar compania i-a dat omului o fișă cu consumul din ultimii ani, la domiciliul acestuia. În 2014 și 2015, bătrânii aveau un consum de 100 – 140 de kilowați pe lună, iar brusc din ianuarie 2016 – data la care s-a produs încurcătura cu alt contor înregistrat pe numele oamenilor – consumul acestora a urcat chiar și la 631 de kilowați pe lună, facturați de CEZ.

Bătrânul Florea Bădoi a spus că s-a mai întâmplat o situație similară la altă familie din Malu Mare, care primise o factură de regularizare de 1.800 de lei, dar că acelor oameni le-a fost anulată factura, pentru că angajații de la CEZ făcuseră încurcăturile.

Cine se face vinovat de neglijență?

Deși membrii familiei Bădoi au făcut numeroase sesizări la CEZ să le anuleze factura de 1.700 de lei, compania nu a luat nici o măsură de aproape trei săptămâni, iar factura încă nu a fost anulată.

În răspunsul transmis de CEZ către Florea Bădoi, compania arată că „în urma verificării citirilor efectuate de către personalul autorizat și analizând aspectele prezentate de dumneavoastră, s-a constatat că pe 8.07.2016 s-a operat în sistemul de date indexul de regularizare 13416, acesta fiind corect, cu fotografie atașată. În concluzie, factura de regularizare cu nr. 5104368106/15.07.2016 a fost emisă corect“. CEZ mai spune că sesizarea omului privind înregistrarea eronată a consumului la postul de consum din Malu Mare, nr. 304 (actualmente 354) „nu s-a confirmat“, sugerându-i omului să achite factura în termen legal.

Nu e factura lor, dar CEZ îi îndeamnă să plătească în rate

Furnizorul de electricitate chiar pare că îi face o favoare clientului său „oferindu-i“ posibilitatea să plătească eșalonat factura de 1.702 lei, deși oamenii fac plângere după plângere în care sesizează că CEZ facturează pe adresa lor de domiciliu energia consumată de alți oameni. Până ieri nici un reprezentant al CEZ nu ajunsese la adresa din Malu Mare pentru a verifica situația de la fața locului și contorul.

Veronică Bădoi spune că a vorbit cu un avocat și că va acționa în instanță CEZ. Părinții lui au pensii de 400 de lei (mama) și puțin peste 600 de lei (tatăl) și fac economie la energia electrică. Bătrâna povestește cu lacrimi în ochi că pe timpul nopții nici nu aprinde becul când iese afară.

GdS a adresat o serie de întrebări companiei CEZ, pentru a lămuri situația creată la Malu Mare. Până la ora închiderii ediției, compania nu ne-a furnizat vreun răspuns la întrebări.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

12 septembrie 2016

INS: Inflația a fost de -0,2% în august

Rata anuală a inflației a fost de -0,2% în luna august, informează Agerpres, citând Institutul Național de Statistică (INS). Prețurile de consum, măsurate prin indicele prețurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,2% în luna august 2016 ...

Sumarul ediției de miercuri, 24 august 2016

Actualitate

» Cel mai recent bilanţ al seismului din Italia: Cel puțin 120 de morţi și 368 de răniți
» Un român a murit în cutremurul din Italia. Alţi doi români sunt răniţi şi nouă sunt daţi dispăruţi
» Ana Maria Popescu despre echipamentul de la Rio: Aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Au fost probleme
» 200 de absenţi la matematică şi 14 la Istorie
» Nou termen pentru Centura de Sud
» La loc comanda!
» Marin Moraru a fost înmormântat la Cimitirul Belu cu onoruri militare
» Seism Italia: Bilanţul a crescut la 63 de morţi
» Autorizaţia de securitate la incendiu se va putea obţine până la 30 iunie 2017
» Guvernul a aprobat înființarea Institutului Național de Administrație
» Noul bilanţ al cutremurului din Italia: Cel puţin 38 de morţi şi 150 de persoane dispărute
» Lucrări pe A1 Timişoara – Nădlac
» Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre
» Bilanţul victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 21 de morţi
» Elevii susţin miercuri proba obligatorie a profilului la examenul de bacalaureat
» Prognoza meteo pentru următoarele două zile
» MAE: Nu sunt români afectaţi de cutremurul din Italia
» Percheziţii în Olt şi Vâlcea la persoane care procesau tutun acasă şi îl vindeau pe internet
» Șase persoane ar fi murit în urma cutremurului din Italia
» Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în centrul Italiei
» Stare de urgenţă în statul Washington din cauza incendiilor
» Comuna – pol regional, o nouă unitate administrativ-teritorială
» Vicepreședintele Agenției Medicamentului: „Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?“

Dolj

» Una dintre româncele date dispărute în Italia, în urma cutremurului, este din Craiova
» Craioveni cercetaţi pentru conducerea unor autoturisme neînmatriculate
» 15 șoferi au rămas fără permisele de conducere în urma unei acțiuni
» Tir răsturnat în șanț, pe DN 56
» Un bărbat călcat cu ML-ul la Craiova, doi tineri înjunghiați la Argetoaia
» Mall nou la Craiova?
» Ghici a cui e statuia…

Gorj

» Gorj: Lucrările la Sala Sporturilor sunt în grafic
» Măsuri de protecție socială pentru salariații disponibilizați de la CEO
» Gorj: Tânăr reţinut pentru că a rănit un câine cu un cuţit

Mehedinţi

» Mehedinţi: 94 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţişti în 24 de ore
» Mehedinţi: Acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş
» Mehedinţi: Acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş
» Sumele repartizate judeţului Mehedinţi la rectificarea bugetară
» Misiune inedită a pompierilor mehedinţeni. Au scos o viperă din muzeu

Vâlcea

» Combinatul Oltchim este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active
» Vâlcea: Trafic reluat normal pe DN7, în zona Balota
» Vâlcea: Trafic întrerupt pe DN7, din cauza unui accident. O persoană a murit, alte două au fost rănite

Sport

» Fotbal / FRF a sistat vânzarea biletelor pentru meciul România – Muntenegru
» Fotbal / Pandurii, ofertă tentantă pentru suporteri
» Tenis: Ana Bogdan, în turul al doilea al calificărilor la US Open
» Alb-albaștrii au greșit „rețeta“
» CSO Filiași – ACS Podari, un meci de care pe care

Sanatate

» Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Spitalele să nu stea până în ultimul moment pentru a semnala lipsa medicamentelor

Educatie

» Locuri puţine de cazare la UCB

Magazin

» Un film românesc, inclus de BBC în topul celor mai bune filme ale secolului 21
» Horoscop

Top