17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGermanul Klaus Leiders a început activitatea la CEO

Germanul Klaus Leiders a început activitatea la CEO

Klaus Leiders,  primul străin  din conducerea CEO (Foto: Eugen Măruţă)
Klaus Leiders,
primul străin
din conducerea CEO (Foto: Eugen Măruţă)

Germanul Klaus Leiders a început de ieri activitatea la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Potrivit biroului de presă al CEO, Klaus Leiders, noul şef al Direcţiei Strategie-Dezvoltare, a participat ieri-dimineaţă la şedinţa operativă.
Potrivit reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, prin decizia Consiliului de Supraveghere, neamţul Klaus Leiders, în calitate de şef al Direcţiei Strategie Dezvoltare, va face parte din Directoratul CEO, care este structura executivă a companiei.
Klaus Leiders a fost selectat de o firmă de recrutare angajată de Ministerul Energiei, acţionarul Complexului Energetic Oltenia, unde deţine 77% din acţiuni.
Germanul a mai lucrat la companii miniere sau din domeniul construcţiilor din Rusia, Germania, România şi alte câteva ţări de pe mai multe continente.

Klaus Leiders în locul lui Mircea Teodorescu

Neamţul Klaus Leiders l-a înlocuit în directorat pe Mircea Teodorescu, care a renunţat luna trecută la postul de conducere la Complexul Energetic Oltenia. Din cadrul directoratului fac momentan parte: Ionel Ilie, director al Diviziei Energetice, Laurenţiu Ciobotărică, director financiar, Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere, şi Ovidiu Bălăcescu, membru simplu. Cei patru nu vor mai sta mult în funcţii, având în vedere că membrii Consiliului de Supraveghere le-au cerut recent să părăsească directoratul. Rămâne de văzut dacă germanul Klaus Leiders îşi va păstra funcţia în directorat, după ce acesta va fi restructurat. Neamţul nu cunoaşte la un nivel adecvat limba română şi are o misiune dificilă în cadrul companiei, având în vedere că trebuie să se ocupe de relaţia cu primăriile şi să pună la punct programele de exproprieri.

Doi membri penali

În prezent, directoratul Complexului Energetic Oltenia îl are ca preşedinte interimar pe Ionel Ilie, şeful Diviziei Energetice, dar care nu este selectat de o firmă de recrutare.
De asemenea, Ovidiu Bălăcescu nu este selectat în directorat. Singurii care au fost recrutaţi de firme de profil special angajate de Ministerul Energiei sunt Lurenţiu Ciobotărică, fost manager interimar al CEO şi actual director financiar, precum şi Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere. Cei doi au însă probleme cu legea, respectiv sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.
Ciobotărică este judecat alături de Antonie în dosarul „Bani pentru Medinţu“, iar Daniel Antonie mai este judecat şi în dosarul achiziţiei de truse medicale şi furtunuri de stingătoare de incendiu la preţuri supraevaluate.
Toţi cei patru membri ai directoratului au fost somaţi în urmă cu trei săptămâni să renunţe la funcţii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Celor patru li s-a alăturat de ieri germanul Klaus Leiders.

Are o misiune grea la CEO

Klaus Lieders este primul străin din conducerea Complexului Energetic Oltenia şi soseşte la companie într-un moment dificil. Societatea se pregăteşte să disponibilizeze 700 de angajaţi şi înregistrează pierderi de 30 de milioane de euro pe primul semestru.
De asemenea, CEO are şi datorii la bugetul de stat, a căror valoare este de 67 de milioane de lei. Societatea are 15.200 de salariaţi şi în următorii ani şi-a propus să mai disponibilizeze colectiv alte câteva mii de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS