9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar trei ţări participă la Festivalul Internațional de Folclor

Doar trei ţări participă la Festivalul Internațional de Folclor

Participare redusă la Festivalul de Folclor (Foto: Eugen Măruţă)
Participare redusă la Festivalul de Folclor (Foto: Eugen Măruţă)

Doar trei ţări vor participa, la Târgu Jiu, la Festivalul Internațional de Folclor 2016. Este vorba de Serbia, Ucraina şi Bulgaria, restul ţărilor participante neconfirmându-şi prezenţa din cauza problemelor financiare.
Directorul Festivalului, Gheorghe Porumbel, şef al Ansamblului „Doina Gorjului“, a precizat, în schimb, că două ansambluri celebre din România vor susţine spectacole, în zilele următoare, în oraşul lui Brâncuşi. Pe scena din centrul oraşului vor fi susţinute concerte de muzică, iar pe străzile din municipiu, până vineri, vor avea loc parade ale portului tradiţional din Serbia, Ucraina şi Bulgaria.
„Începând cu ora 20.00, pe esplanada din centrul municipiului Târgu Jiu, se va desfăşura festivitatea de deschidere, cu intonarea de către Fanfara «Armonia» a Imnului Naţional şi a Imnului Municipiului Târgu Jiu; intonarea imnurilor naţionale şi ridicarea drapelelor ţărilor participante, alocuţiuni şi microrecitalurile formaţiilor participante. Programul continuă marţi (astăzi – n.r.), tot la aceeaşi oră, la Amfiteatrul din centrul municipiului fiind susţinute recitaluri de câte 30 de minute ale ansamblurilor din Serbia, Bulgaria şi Ucraina, dar şi un spectacol de gală susţinut de Ansamblul folcloric profesionist «Mureşul». Miercuri seară, după recitalurile ansamblurilor din străinătate, Ansamblul folcloric profesionist «Timişul» din Timişoara va susţine un spectacol de gală.
Joi seară va avea loc festivitatea de închidere a evenimentului, iar vineri, pe Insuliţa Jiului, se va derula seara românească de folclor în cadrul unui spectacol susţinut de Ansamblul Profesionist «Doina Gorjului»“, a precizat Gheorghe Porumbel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS