12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni cercetați pentru cruzime față de animale

Craioveni cercetați pentru cruzime față de animale

Oamenii legii încearcă să stabilească în ce condiții  și-a pierdut viața animalul care tracta o căruță  pe Aleea 1 Șimnic din Craiova
Oamenii legii încearcă să stabilească în ce condiții
și-a pierdut viața animalul care tracta o căruță
pe Aleea 1 Șimnic din Craiova

Trei persoane din municipiul Craiova sunt cercetate de polițiștii de la Secția 4 pentru comiterea infracțiunii de cruzime față de animale, fiind suspectate că au lovit și ucis un cal. Animalul a fost găsit mort ieri-dimineață, pe strada Aleea 1 Şimnic din Craiova.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, în urma unei sesizări făcute prin 112, polițiștii au identificat și dus la audieri trei persoane care se aflau în căruța trasă de calul care a fost găsit mort.
„În urma sesizării primite am reuşit să îi identificăm pe cei trei bărbaţi care se aflau în vehiculul cu tracţiune animală. Cadavrul animalului a fost ridicat, iar în urma autopsiei se va stabili cauza decesului și se va face încadrarea juridică a faptei. În acest moment se fac cercetări privind comiterea infracțiunii de cruzime faţă de animale“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
În fața oamenilor legii, căruțașul a explicat că, de fapt, a încercat să-i salveze viața calului care a căzut din picioare, însă nu a reușit. Mai exact, căruțașul ar fi încercat să ajute animalul folosind o metodă „băbească“, aceasta constând în secționarea unei vene pentru scurgerea unei cantități mici de sânge.
Oamenii legii urmează să stabilească dacă animalul a murit după intervenția nereușită a căruțașului sau din alte cauze.
Porivit Legii privind pro­tecția animalelor, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, organizarea de lupte între animale, rănirea sau schingiuirea animalelor, dar și intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS