14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBulgari acuzați de fraude informatice, ținuți în arestul IPJ Dolj

Bulgari acuzați de fraude informatice, ținuți în arestul IPJ Dolj

Asupra celor doi cetățeni bulgari au fost găsite dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile de credit, dar și mai multe carduri bancare
Asupra celor doi cetățeni bulgari au fost găsite dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile de credit, dar și mai multe carduri bancare

Magistrații craioveni au dispus prelungirea arestului preventiv în cazul a doi cetățeni bulgari, acuzați că au montat un dispozitiv pentru copierea datelor cardurilor de credit pe un bancomat din Craiova.
Este vorba de Anton Asenov și Krasmira Kevreva, ambii de 30 de ani, care au fost arestați pe 15 iulie, în urma unei acțiuni a ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.
Oamenii legii au precizat că bulgarii au fost prinși după ce un cetățean a sesizat faptul că a observat un dispozitiv de skimming montat pe un bancomat din cartierul craiovean Brazda lui Novac. În urma acestei sesizări, cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, iar cei doi suspecți au fost depistați în noaptea de 14 spre 15 iulie, pe terasa unui hotel din municipiu. Asupra celor doi bulgari, ofițerii BCCO au găsit 13 carduri bancare, șase cartelele telefonice, un dispozitiv pentru copierea datelor cardurilor de credit, sumele de 400 de euro, 400 de leva şi 129 de lei. De asemenea, oamenii legii au descins şi în camera de hotel unde erau cazaţi cei doi, de unde au fost ridicate alte șapte dispozitive de tip skimming (baghete prevăzute cu camere de filmat, guri de bancomat), două laptopuri și diverse înscrisuri.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în ultima perioadă, cei doi bulgari ar fi fraudat bancomate din mai multe orașe din zona de sud a țării. Cei doi nu stăteau mai mult de trei-patru zile într-un oraș, timp în care montau aparatura și schimbau hotelurile pentru a nu fi depistați.
După ce au fost audiați de un procuror DIICOT, pe 15 iulie, cei doi suspecți au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori. Instanța a emis pe numele bulgarilor un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile, iar pe 9 august, anchetatorii au solicitat prelungirea mandatelor. Tribunalul Dolj a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a celor doi inculpați cu încă 30 de zile, până pe data de 12 septembrie. Cei doi au contestat hotărârea instanței, iar vineri, pe 12 august, Curtea de Apel Craiova le-a respins contestațiile ca nefondate. Astfel, cei doi bulgari vor fi cercetați în continuare în stare de arest pentru acuzațiile aduse de procurorii DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS