21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările de pe bulevardul Romanescu, „înecate“ la trotuar

Lucrările de pe bulevardul Romanescu, „înecate“ la trotuar

Reabilitarea bulevardului Nicolae Romanescu, începută în forță în luna mai, s-a împotmolit la final. De mai bine de o lună, lucrările au stagnat, deși ar mai fi de pavat doar trotuarul de pe sensul de mers către ieșirea din oraș. Craiovenii care locuiesc pe această parte a străzii sau desfășoară în zonă activități economice se plâng de faptul că accesul auto se face greu din cauza lucrărilor nefinalizate, în timp ce pietonii se văd uneori nevoiți să meargă pe partea carosabilă. Oamenii nu înțeleg de ce trotuarul celălalt a fost pavat în circa două săptămâni, iar la acesta se bate pasul pe loc de aproape două luni și pun viteza cu care s-au mișcat inițial constructorii pe faptul că lucrările s-au derulat atunci în plină campanie electorală.

Din procesul de modernizare a bulevardului Nicolae Romanescu din Craiova a mai rămas o singură etapă: pavarea trotuarului de pe partea dreaptă, sensul de mers spre ieșirea din oraș. Problema este că lucrările au stagnat de mai bine de o lună, deși acestea păreau să se îndrepte cu pași repezi de final, socotind după modul în care au demarat. Primăria anunța la începutul lunii mai că, în perioada 7 mai – 7 iunie, în zona bulevardului Romanescu se vor institui noi reglementări rutiere, circulația urmând să se facă pe o singură bandă, sensul de mers către centru, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul Râului şi intersecţia cu bulevardul 1 Mai. Atunci a început și activitatea de reabilitare a bulevardului, iar primul pas a fost înlocuirea bordurilor. Muncitorii s-au mișcat repede și după aproximativ o lună a început și turnarea covorului asfaltic. În același timp, se lucra și la pavarea unuia dintre trotuare, cel de pe partea cu Parcul „Romanescu“, sensul de mers către centru.
Reabilitarea bulevardului Nicolae Romanescu mergea ceas, vârful lucrărilor fiind atins în perioada alegerilor locale, în plină campanie electorală. Lucrările au continuat și după alegeri, însă ritmul lor a tot scăzut, până în urmă cu aproape o lună și jumătate, când acestea s-au oprit. De fapt, se poate spune că s-au „înecat“ la trotuar, pentru că din toată lucrarea a mai rămas de executat doar pavarea celuilalt trotuar, cel de pe sensul de mers spre ieșirea din Craiova. Pietonii circulă anevoios prin nisipul lăsat pe trotuar, iar uneori oamenii mai aleg să meargă și pe partea carosabilă.

Cum s-a putut pava un trotuar în două săptămâni?

Toate acestea au fost sesizate de un cititor GdS și confirmate de craiovenii care locuiesc pe bulevardul Romanescu (partea cu trotuarul rămas nepavat) și de cei care desfășoară în zonă activități economice. „Bulevardul a intrat în reabilitare înainte de campania electorală, au și folosit poze cu strada în campanie. Și acum, la două luni după campanie, strada încă nu e terminată. Nu au făcut scurgeri pentru apa pluvială, trotuarul este nepavat și în unele zone pietonii trebuie să meargă pe carosabil. De intrat cu mașina în curte nici nu se pune problema. De mai mult de o lună nu se mai lucrează și au lăsat totul așa“, este sesizarea primită de la un cititor.
De aceeași părere au fost și oamenii care locuiesc pe bulevardul Romanescu. „Într-adevăr, s-a lucrat bine în campania electorală. Duduiau utilajele pe stradă. Trotuarul de pe partea cu Parcul «Romanescu» l-au pavat în două săptămâni și este destul de lung. Pe celălalt au apucat să lucreze puțin doar acolo, vizavi de parc, și apoi gata. Nu știu când vor reuși să termine și aici. Chiar discutam cu un vecin și ne întrebam câte luni le va lua acum să termine și trotuarul ăsta, având în vedere viteza cu care au lucrat la celălalt. Eu am zis trei luni, dar au cam trecut aproape două și nu se vede nimic“, a spus un craiovean. „Ne chinuim pe aici prin nisip, abia intrăm cu mașinile în curți. Nu știu când vor veni să paveze și trotuarul ăsta. Pe celălalt l-au făcut repede, aici se stă de mai bine de o lună. Nu a mai trecut nimeni pe aici să se apuce de treabă și să termine ce s-a început“, a completat o localnică. „Cred că li s-au terminat pavelele, cine știe. Au pus pe partea cealaltă, au mai folosit și din cele vechi și acum partea asta a rămas așa. Poate termină, totuși, până la iarnă. Și ce bine s-au mișcat la început. Era și perioada cu campania electorală și trebuia poate să vadă lumea că se lucrează. Gata campania, gata și cu munca. Ar fi bine dacă s-ar face alegeri în fiecare an, s-ar mișca și constructorii ăștia așa cum ar trebui“, a adăugat reprezentantul unei firme cu sediul pe bulevard. Toți cei intervievați aveau o nelămurire: de ce în timpul campaniei s-a putut lucra atât de repede, iar acum se bate pasul pe loc? Cum s-a putut pava un trotuar în circa două săptămâni, iar la celălalt trotuar să se stea aproape două luni? În afară de trotuarul nepavat, constructorul mai trebuie să aducă la nivel și gurile de canal de pe bulevard, astupate parțial cu asfalt.

„Lucrările nu sunt finalizate“

Legat de toate aceste aspecte, reprezentanți din cadrul Primăriei Craiova au specificat faptul că lucrările de reabilitare a bulevardului Nicolae Romanescu nu sunt finalizate și că se va pava până la urmă și trotuarul cu pricina. „Nu a spus nimeni că lucrarea este finalizată. Bulevardul Nicolae Romanescu este încă în reabilitare și va fi terminat și trotuarul celălalt. Poate s-a obișnuit lumea ca lucrurile să se facă repede, dar o lucrare cum a fost aceasta nu se termină așa, într-o lună, două. Poate dura și un an. O să se reia lucrările, o să se termine și cu celălalt trotuar și apoi se va umbla și la gurile de scurgere. Ele nu au fost astupate, așa cum menționați dumneavoastră, ci a fost lăsat un orificiu pe unde se poate scurge apa. Așa este procedeul tehnic. Aceste guri de canal vor fi ridicate ulterior la nivel“, au specificat reprezentanții municipalității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS