15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi tineri din Țuglui, loviți în fața porții de un șofer băut

Doi tineri din Țuglui, loviți în fața porții de un șofer băut

O fată de 18 ani și un băiat de 14 ani, care stăteau pe o bancă, au fost răniți de mașina scăpată de sub control
O fată de 18 ani și un băiat de 14 ani, care stăteau pe o bancă, au fost răniți de mașina scăpată de sub control

Un tânăr de 28 de ani, din comuna doljeană Podari, acuzat că s-a urcat băut la volan, a lovit două persoane care stăteau pe o bancă și a fugit de la locul accidentului, a fost reținut și încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj. Accidentul s-a produs miercuri noaptea, în jurul orei 23.45, în comuna Țuglui.
Polițiștii doljeni au stabilit că Firu Costinel, de 28 de ani, din Podari, care conducea o autoutilitară Fiat pe strada Bisericii din comuna Țuglui, „ajuns la intersecţia cu strada Principală din aceeaşi localitate, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a părăsit partea carosabilă, lovind gardul unui imobil şi o bancă din faţa porţii, pe care se aflau doi tineri“.
Este vorba de Alexandra Alexandru, de 18 ani, care a fost rănită grav în urma accidentului, și de Daniel N., de 14 ani, care a suferit leziuni care nu îi pun viața în pericol. După producerea accidentului, Firu a ieșit din mașină și a fugit, însă a fost prins destul de repede de oamenii legii. Șoferul a fost găsit în comuna Țuglui, la locuința unei rude.
Oamenii legii au mai precizat că, după ce a fost prins, Firu Costinel a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost dus la Spitalul de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe numele lui Firu a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. După ce a fost audiat, doljeanul a fost dus în arestul de pe strada Amaradia, urmând să fie prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. În cursul zilei de ieri, polițiștii de la Rutieră au primit rezultatul analizelor probelor de sânge, acesta fiind de 1,60 g/l alcool pur în sânge.

Femeie ucisă pe trotuar de un șofer fără permis

Un accident asemănător a avut loc în decembrie 2014, în comuna Breasta. Oamenii legii au stabilit că Rupi Curte, de 23 de ani, din București, care conducea un autoturism Saab, a pierdut controlul direcției într-o curbă, a ieșit de pe drum și a lovit în plin o femeie de 61 de ani care se afla pe trotuar. După producerea accidentului, șoferul și-a abandonat mașina și a fugit, însă a fost identificat și prins la o zi după producerea accidentului mortal. Ulterior, polițiștii de la Rutieră au stabilit că tânărul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Tânărul a fost trimis în judecată în februarie 2015, anul acesta, iar marți, pe 28 aprilie, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au găsit vinovat și condamnat pentru cele trei infracțiuni comise în seara zilei de 16 decembrie.
Inculpatul și-a recunoscut faptele și a primit un an și șase luni de închisoare pentru ucidere din culpă, un an și cinci luni pentru părăsirea locului accidentului și opt luni pentru conducere fără permis. Instanța a contopit pedepsele și au aplicat un spor de 11 luni, astfel că inculpatul urmează să execute doi ani și cinci luni de închisoare. De asemenea, în ședința de marți, judecătorii au dispus ca Rupi Curte să rămână în arest. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată atât de inculpat, cât și de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS