În sfârșit, canalizare în Barieră!

Canalizarea din Bariera Vâlcii a ajuns la faza de recepție. În acest moment toate lucrările s-au încheiat, s-a făcut recepția majorității rețelelor, cu excepția celor aflate pe strada Teilor și Toamnei. Craiovenii care locuiesc în acest cartier pot să solicite de la operatorul local aprobarea de racordare la rețeaua de canalizare și să încheie contract pe componenta de canal.

După patru ani de la demararea lucrărilor și tot felul de poticneli, canalizarea din cartierul craiovean Bariera Vâlcii este funcțională, după cum spun reprezentanții Companiei de Apă Oltenia (CAO). S-au făcut ultimele probe și s-a trecut la recepționarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială. Sunt două excepții, strada Toamnei și strada Teilor, unde din cauza unor lucrări la zona carosabilă s-a întârziat recepția. „În prezent, canalizarea este funcțională. Mai avem un mic necaz, care este generat de alte lucrări care nu sunt ale noastre. Cea mai mare parte a lucrării a fost recepționată. Mai sunt doar două străzi, Teilor și Toamnei, pe care nu s-a făcut recepția. Am dat deja acordul nostru pentru cuplarea cetățenilor la noul sistem de canalizare“, a declarat pentru GdS, Marinel Iancu, șef Serviciu contracte lucrări UIP din cadrul CAO.

Problema pe care și-o ridică locuitorii din această zonă a orașului este cea legată de racordarea propriilor gospodării la noua canalizare. Unii dintre ei au urmat pașii legali, au solicitat operatorului aprobarea pentru racordare, au încheiat contractul de servicii pe componenta canal și ulterior s-au racordat la sistemul de canalizare. „Canalizarea este funcțională de vreo trei, patru săptămâni. Oamenii s-au racordat cu angajații de la Companie, alții cu cine au putut. Sunt și vecini care s-au legat la rețea mult mai înainte. Acum suntem abonați și pentru apă, și pentru canal. Am așteptat să avem aprobările de la primărie. Noi am făcut o cerere la primărie, ei ne-au trimis un plic acasă, că putem să ne racordăm și apoi să mergem la companie să ne facem contracte“, a afirmat Gheorghe Dinu, locuitor de pe strada Rodna.

Alți localnici spun că, într-adevăr, canalizarea func­ționează, dar ei încă nu o folosesc. „Oficial nu se poate face racordarea la canalizarea stradală, probabil că nu este recepționată. Noi am făcut cererile și așteptăm să vină și aprobarea. Sunt oameni care s-au racordat, pentru că ni s-a spus că se poate sau așteptăm să ne dea ei asistență tehnică“, a spus alt localnic din Bariera Vâlcii, de pe strada Rodnei.

Unii s-au racordat, alții așteaptă

Pe strada Primăverii, lucrările la canalizarea menajeră sunt încheiate, probele și recepția sunt făcute. Craiovenii care locuiesc aici așteaptă ok-ul de la CAO. „Avem canalizare pe stradă, dar nu este funcțională, nu ne-am racordat. Au venit luna trecută și au făcut ultimele probe, dar încă nu au dat drumul la canalizare. Probabil trebuie să ne anunțe de la primărie când ne dau drumul“, a spus Elena Geantă de pe strada Primăverii. Același lucru îl susținea și Constantina Lupu: „Până acum nu i-au dat drumul. Nu ne-au anunțat nimic și noi așteptăm“.

În așteptare sunt și locuitorii de pe strada Teilor. Aici operatorul încă nu a făcut recepția lucrărilor. „Canalizarea nu este funcțională pe stradă. Am făcut cerere la Compania de Apă. Mi-a venit aprobarea, tot, și acum aștept să vedem când trebuie să ne racordăm. Dar mai sunt persoane care s-au racordat, că lumea a tot așteptat. Acum o lună, cei de la CAO au băgat apă cu cifaroanele pe canal ca să facă probe și au zis că totul este bine, că a fost ultima probă“, a precizat Florea Preda, de pe strada Teilor.

Recomandările repre­zen­­­­tanților CAO pentru locuitorii din Bariera Vâlcii sunt că aceștia trebuie să-și perfecteze documentele de abonare și să-și efectueze lucrările de racordare, pentru a beneficia de rețeaua de canalizare a orașului.

„Ei trebuie să vină cu solicitări către CAO pentru că locuitorii din Bariera Vâlcii au la acest moment doar abonament pe apă. Aceste racordări se fac cu o firmă pe care și-o aleg proprietarii. Noi asigurăm asistență tehnică la cuplarea la sistemul de canalizare stradal. Înainte exista aici o canalizare unitară, dar aceasta a fost reabilitată și a rămas pluvială. Mai există o conductă care aparține Complexului, dar este o canalizare veche la care cetățenii se cuplaseră ilegal și nu se știe cât mai durează pentru că ridică probleme, prin urmare cetățenii sunt avantajați să treacă pe noua rețea“, a mai spus Marinel Iancu, șef Serviciu contracte lucrări UIP din cadrul CAO.

Proiect pe fonduri nerambursabile

Lucrările la rețeaua de canalizare din Bariera Vâlcii sunt făcute pe bani europeni, valoarea contractului este de 59.236.889,79 lei fără TVA, dintre care, conform schemei de finanțare, 45.816.913,19 lei reprezintă fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene. Investițiile derulate au vizat îmbunătăţirea sistemului de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare la nivelul municipiului Craiova, prin reabilitarea a 34 km de reţea de apă, pe lungimea cărora se vor executa aproape 4.000 de branşamente şi prin lucrări de extindere şi reabilitare a 72 km de reţea de colectare a apelor uzate, în cartierele Romanescu şi Bariera Vâlcii, totalizând 7.000 de racorduri la consumatori.

De asemenea, execuția contractului mai prevede și realizarea unei stații de pompare a apei uzate și a conductei de refulare aferentă acesteia, pe Strada Nouă din cartierul Romanescu, și a cinci stații de pompare a apelor uzate în cartierul Bariera Vâlcii, mai precis în strada Grădinari, strada Jieni, Alunului, Ramuri și Aleea Cantonului.


Comenteaza acum

Alte stiri

30 septembrie 2016

Horoscop

Berbec Vreți să fiți lăsat să decideți singur ce aveți de făcut, de aceea sunteți pregătit sufleteşte să dați startul unei acţiuni noi în care veți investi tot ce aveți mai bun. Inteligenţă, curaj, idei, creativitate, energie, chef de muncă,

Sumarul ediției de vineri, 5 august 2016

Actualitate

» RIO 2016: Cifrele Jocurilor Olimpice de vară din Brazilia
» Franța: Bărbatul suspectat că voia să comită un atentat la Paris a fost arestat
» DNA solicită control judiciar față de Lia Olguța Vasilescu
» Sala Tronului, deschisă publicului pentru aducerea unui ultim omagiu Reginei Ana
» Iohannis a semnat decrete pentru acreditarea a 13 ambasadori
» Procesul lui Tăriceanu, amânat pentru 20 septembrie
» Lucrări pe A1 Bucureşti – Piteşti
» Populația a cumpărat de șapte ori mai multe titluri de stat față de valoarea anunțată inițial
» O femeie din Ialomița a murit în urma infectării cu virusul West Nile
» Autoritățile indoneziene au arestat șase jihadiști care plănuiau atentate în Singapore
» Olt: Voluntarii își încep activitatea
» Craiova: A furat un portmoneu din căruciorul unui bebeluş
» Reducere de 33% timp de trei zile pentru bagajele de cală la Wizz Air
» Prognoza meteo pentru weekend
» Tăriceanu, la Înalta Curte de Casație și Justiție
» Candidații la Academia de Poliţie susțin astăzi proba scrisă
» Bilanţul atentatului de la Nisa a crescut la 85 de morţi

Publireportaj

» MÂNĂSTIREA CRASNA deschide concurs de oferte pentru servicii de proiectare, studii de teren și asistență tehnică
» PAROHIA HAGI ENUȘI deschide concurs de oferte pentru servicii de proiectare, studii de teren și asistență tehnică
» PAROHIA SFÂNTUL GHEORGHE VECHI deschide concurs de oferte pentru servicii de proiectare, studii de teren și asistență tehnică
» PAROHIA SFÎNTUL NICOLAE UNGURENI deschide concurs de oferte pentru servicii de proiectare, studii de teren și asistență tehnică

Local

» Povești din Baia de Aramă

Dolj

» Programul after school în Dolj, în noul an şcolar
» Parcul Romanescu, la discreţia maşinilor?
» Craiova: Un minor a furat un portofel din căruciorul unui bebeluş
» Craiova: Accident cu o victimă pe Calea Bucureşti, în cartierul Lăpuş
» Modificări în circulaţia trenurilor de călători în datele 6 şi 15 August
» Dolj: Minor cercetat pentru furt
» MÂNĂSTIREA JITIANU deschide concurs de oferte pentru servicii de proiectare, studii de teren și asistență tehnică
» Ce-a fost Calea Unirii și ce-a ajuns!

Olt

» Olt: Au încetat mandatele primarilor din comunele Osica de Sus şi Sprâncenata
» Olt: Bărbat salvat din fântână, la Brebeni

Mehedinţi

» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi
» Mehedinţi: Prinşi băuţi la volan
» Peste 150 de sancţiuni contravenţionale, aplicate în 24 de ore de poliţiştii mehedinţeni
» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi
» Locuri de muncă sezonieră în agricultură în Spania

Vâlcea

» Urmărit de autorităţile germane, depistat de poliţiştii vâlceni
» Acţiune a poliţiştilor în judeţul Vâlcea la sfârşit de săptămână

Sport

» Tenis: Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Florianopolis
» Astra Giurgiu – West Ham United, în play-off-ul Europa League
» Simona Halep, aleasă jucătoarea lunii iulie în circuitul WTA
» Baschet (m): Filip Sepa, la SCM-U Craiova
» Steaua București – Manchester City, în play-off-ul Ligii Campionilor
» JO Rio 2016: Tenismenii români şi-au aflat adversarii din primul tur
» Irina Begu a ajuns în finală la Florianopolis
» CSU a înființat departament de „reparații“ pentru jucători

Bani & Afaceri

» BNR: Numărul persoanelor fizice cu restanțe la bănci a scăzut în luna iulie

Educatie

» Zeci de profesori din Dolj au evitat examenul de definitivat

Magazin

» Tradiţii şi semnificaţii de Schimbarea la Faţă a Domnului

Top