16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsultaţii medicale gratuite pentru comunităţile sărace

Consultaţii medicale gratuite pentru comunităţile sărace

Persoanele sărace din judeţul Gorj vor beneficia de consultaţii medicale gratuite. Rotary Club Târgu Jiu va demara, în perioada următoare, implementarea unui proiect propriu intitulat „Caravana de consultații medicale“, prin care membrii clubului de profesie medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, vor efectua consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj. „Caravana de consultații medicale“ se va desfășura în perioada august-decembrie 2016. În funcție de evoluția sa și de interesul manifestat de comunitățile cărora li se adresează, urmează să se ia în considerare continuarea proiectului și anul viitor. În cadrul proiectului, realizat cu resurse proprii și prin contribuția benevolă a cadrelor medicale, se vor efectua consultații medicale gratuite în colaborare cu medicii de familie din zonele identificate, la sfârșit de săptămână, pe baza unui program propriu, în specialitățile oftalmologie, ORL, cardiologie, ortopedie și stomatologie. Medicii implicați în această acțiune sunt: dr. Marilena Stanciu, dr. Mădălina Dobran, dr. Gheorghe Stanciu, dr. Tatiana Neamțu, dr. Bogdan Niculescu și dr. Ștefan Voinea, toți membri ai Colegiului Medicilor Gorj.

Începe în Seciuri şi Ruget

Coordonarea implementării proiectului va fi asigurată de medicii Bogdan Niculescu și Gheorghe Stanciu – membri ai Clubului Rotary Târgu Jiu. „Prin acest proiect dorim să venim în întâmpinarea nevoii de consultații medicale gratuite din comunitățile marginalizate și sărace din județul Gorj și să contribuim în acest fel la îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor din aceste zone. Proiectul va demara pe 21 august cu localitățile Seciuri și Ruget, urmând ca acesta să continue cu alte zone precum Alimpești, Pinoasa, Hurezani, Sohodol ș.a. La finalul acestei etape vom efectua o evaluare și vom decide dacă și unde vom continua. Prin acest proiect, Clubul Rotary Târgu Jiu transpune în fapt tema anului rotarian 2016-2017, respectiv «Rotary în serviciul umanității»“, a declarat Victor Troacă, președintele Clubului Rotary Târgu Jiu. Rotary, o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, reunește oameni de afaceri și reprezentanți ai diferitelor profesii din întreaga lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate și ajută la menținerea păcii, precum și la stabilirea de relații de bună înțelegere între popoare. Rotary Club reunește aproximativ 1,2 milioane de membri, în 34.000 de cluburi din peste 200 de țări.

Organizează şi Festivalul „6 Continentes“

Aceeaşi organizaţie, Rotary Club Târgu Jiu, va organiza, pe 1 și 2 octombrie 2016, la Târgu Jiu, prima ediţie locală şi cea de-a doua din România a Festivalului mondial „6 Continentes“, de origine portugheză, pentru care clubul a obținut aprobarea organizatorilor. Evenimentele ce vor avea loc în peste 200 de oraşe de pe mapamond vor fi promovate de fiecare organizator la nivel local, naţional şi internațional. „Prin organizarea la Târgu Jiu dorim să promovăm la nivel european şi mondial oraşul nostru, instituţii, oameni, parteneri, comunitatea locală, cultura, tradiţiile şi istoria noastră. Clubul nostru a deschis deja în mediul virtual o pagină dedicată acestui festival: https://www.facebook.com/Festival-6-Continentes-Targu-Jiu-239929049721057/“, potrivit unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS