17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCele mai reclamate societăți de asigurări

Cele mai reclamate societăți de asigurări

Potrivit situației întocmite de ASF, cele mai multe persoane s-au plâns că societățile de asigurări nu plătesc daunele solicitate în baza polițelor RCA (Foto: Arhiva GdS)
Potrivit situației întocmite de ASF, cele mai multe persoane s-au plâns că societățile de asigurări nu plătesc daunele solicitate în baza polițelor RCA (Foto: Arhiva GdS)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut publică situația petițiilor înregistrate în prima jumătate a anului în curs, dar și pe aceea a celor mai reclamate societăți de asigurări.
Astfel, ASF a primit în primele şase luni ale anului 2016 un număr total de 8.124 de petiții transmise de către asigurați/păgubiți, dintre care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate un număr de 4.998 de petiţii. Diferența o reprezintă reveniri/completări la petiții deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competență a ASF, solicitări trimise de service-urile auto, solicitări referitoare la obiectul de activitate al altor direcții de specialitate din cadrul Autorităţii etc.
Din analiza petiţiilor s-a constatat că City Insurance SA, Asirom VIG SA, Carpatica Asig SA și Euroins SA au cumulat 76,14% din totalul petiților înregistrate în prima parte a anului. Cu alte cuvinte, aceste societăți de asigurări au fost cele mai reclamate în primele șase luni ale acestui an.
Pe de altă parte, Forte Asigurări SA, City Insurance SA, Carpatica Asig SA și Asirom VIG SA au înregistrat creşteri ale numărului de petiţii înregistrate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Pe primul loc se află City Insurance SA, cu o creștere de 165%.
Pentru celelalte societăți de asigurări au fost consemnate scăderi ale numărului de petiții primite anul acesta, față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de către Euroins SA (-42,10%), urmată de Uniqa Asigurări SA (-40,32%) și Generali România SA (-34,75%).
În cele mai multe cazuri (82% dintre petiții) s-a reclamat neplata despăgubirilor solicitate, din care 77% dintre petiții s-au referit la dosare de daună deschise în baza polițelor RCA.
Mai trebuie spus că aproape 68% dintre petițiile primite de către ASF au fost finalizate şi soluţionate în favoarea petenţilor, jumătate fiind finalizate prin plata despăgubirilor cuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS