6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMega Demo Canină, la Electroputere Parc Mall Craiova

Mega Demo Canină, la Electroputere Parc Mall Craiova

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 20.00, la Electroputere Parc Mall Craiova va avea loc Mega Demo Canină, un spectacol pentru toate vârstele, realizat cu ajutorul câinilor de salvare şi de terapie. Manifestarea se doreşte a fi un preambul al celui mai important eveniment mondial canin utilitar al anului – Campionatului Mondial al Federaţiei Chinologice Internaţionale de Salvare 2016 (FCI), care va avea loc tot la Craiova, la sfârşitul lunii august.
Evenimentul de sâmbătă este un spectacol şi în acelaşi timp un program educaţional, care urmărește să-i ajute pe oameni să înţeleagă rolul și importanţa câinilor de căutare-salvare. Vor fi prezenţi peste 20 de câini, cu diferite nivele şcolare educaţionale canine: cadeţi, începători, campioni naţionali şi internaţionali. De asemenea, rasele din care fac parte exemplarele canine sunt foarte variate: Ciobănesc German, Ciobănesc Belgian, Labrador, Golden Retriever, Lup Ceh, Saint-Bernard, Ciobănesc de Berna, Terra Nova, Brac German.

Demonstraţie de antrenamente la Mega Demo Canină

Timp de 60 de minute, membrii CNEC vor prezenta ce înseamnă un antrenament general al câinilor de salvare. Acesta constă în probe de obedienţă, de dexteritate, salvare de la înălţime, coborâre pe tiroliană şi în rapel, căutare canină pe sol, terapie şi socializare canină.
Având în vedere faptul că lumea este într-o continuă transformare, iar catastrofe naturale au loc pretutindeni, ţările cu un nivel socio-cultural ridicat se pregătesc, atât la nivel de prevenţie, cât şi la nivel de intervenţie, pentru salvarea populaţiei. Astfel, câinii care au beneficiat de pregătire specială sunt consideraţi cel mai bun instrument de căutare-salvare. Drept urmare, formarea echipelor canine de salvare nu mai este un lux, ci o necesitate.
Echipele canine sunt formate şi educate pentru a interveni în situaţii de urgenţă precum: căutare printre dărâmături, căutare la suprafaţă, în cazul dispariţiilor de persoane, salvare din apă sau în caz de avalanşă.
Evenimentul Mega Demo Canină este cu atât mai important, cu cât România este reprezentată pe plan mondial de Centrul Naţional de Educare Canină (CNEC), un ONG cu peste 150 de membri din toată ţara, ce are sediul central la Craiova.
CNEC a fost desemnat să organizeze, pentru prima dată în Europa de Est, Campionatul Mondial al FCI de Salvare, ce va avea în Bănie, în perioada 25-28 august 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS