22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA crăpat aducțiunea de la Izvarna

A crăpat aducțiunea de la Izvarna

CAO intervine la avaria de la Filiași (Foto: Maria Cernătescu)
CAO intervine la avaria de la Filiași (Foto: Maria Cernătescu)

O avarie la aducțiunea de apă Izvarna-Craiova lasă mai multe localități din Dolj și Gorj fără apă. Sistarea va fi în perioada 27.07.2016 (începând cu ora 11.00) – 28.07.2016 (până la ora 24.00). Craiovenii beneficiază de apă la robinete deoarece operatorul local folosește rezervele din rețea, pentru ca populația să nu fie afectată.
Avaria s-a produs în cursul dimineții de ieri, în orașul Filiași, pe strada Horia, Cloșca și Crișan. Compania de Apă Oltenia (CAO) a sistat furnizarea apei potabile și a început lucrările în zonă pentru remediere. Numai că muncitorii au fost nevoiți să întrerupă lucrările fiindcă, în timpul săpăturilor, au dat peste un cablu de înaltă tensiune aparținând Căilor Ferate Române. Abia în cursul după-amiezii au reluat lucrările, iar reprezentanții CAO au spus că au nevoie de 12 ore pentru a remedia avaria produsă.
„Compania de Apă Oltenia SA este nevoită să sisteze furnizarea de apă potabilă în toate localitățile din județele Dolj și Gorj care sunt alimentate din conducta de transport Izvarna-Craiova. Acestea sunt: orașul Rovinari, comuna Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti, Ţânţăreni din județul Gorj. În judeţul Dolj se va întrerupe furnizarea apei potabile în următoarele localităţi: oraşul Filiaşi și localitățile Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Coţofenii din Dos, Braloștița, Almăj și Işalniţa. În municipiul Craiova este posibilă o scădere de presiune în zona superioară a orașului. Pentru Fabrica de Bere se va furniza apă din stația de pompare Ișalnița (râul Jiu).
SC Compania de Apă Oltenia SA roagă utilizatorii de apă potabilă din localităţile menţionate să-şi asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente şi îi atenţionează că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a conductei de transport Izvarna-Craiova, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii“, se arată într-un comunicat al CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS