22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect pentru microciparea tuturor câinilor fără stăpân

Proiect pentru microciparea tuturor câinilor fără stăpân

Câinii comunitari vor fi microcipaţi (Foto: Eugen Măruţă)
Câinii comunitari vor fi microcipaţi (Foto: Eugen Măruţă)

Autoritățile din Târgu Jiu vor să microcipeze toţi cinii comunitari din oraş, pentru a avea o evidenţă clară a animalelor. Consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede luarea în evidenţă a maidanezilor, dar și verificări în ceea ce privește adopţiile acestora. Înițiatorii proiectului sunt consilierii PNL și PMP, care au solicitat ca reprezentanţii Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, împreună cu poliţiştii locali, să verifice, lunar, situaţia câinilor adoptaţi şi microcipaţi din Târgu Jiu. Soluția este una care doar va îmbunătăți sistemul de monitorizare a câinilor fără stăpân, dar nu va duce și la disparița acestora de pe străzile din oraș. Acest lucru este recunoscut și de consilierul Marcel Romanescu, acesta afirmând că important este faptul că s-au făcut pași pentru gestionarea acestei probleme.

Aproape 2.000 de câini fără stăpân

În prezent nu mai este cunoscut cu exactitate numărul câinilor fără stăpân din municipiu și nici nu se știe de unde vor face autoritățile rost de bani pentru microciparea acestora.
De asemenea, potrivit acelorași autorități, cele două adăposturi de câini din Târgu Jiu sunt deja ocupate și nu mai pot prelua alți maidanezi, care, de cele mai multe ori, sunt aduși în municipiu din alte localități învecinate.
Liberalul Marcel Romanescu afirmă că tocmai din această cauză, consilierii municipali ai PNL se vor întâlni într-o nouă ședință săptămâna viitoare și cu reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor și le vor cere sprijin în rezolvarea acestei probleme.
La un moment dat, administraţia locală estima la 2.000 numărul câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS