13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNouă licee din Dolj mai au învățământ seral și cu frecvență redusă

Nouă licee din Dolj mai au învățământ seral și cu frecvență redusă

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova este unul din cele nouă licee din Dolj care are și o clasă pentru învățământul de tip seral și frecvență redusă
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova este unul din cele nouă licee din Dolj care are și o clasă pentru învățământul de tip seral și frecvență redusă

Persoanele peste 18 ani fără studii liceale se pot înscrie pentru continuarea studiilor la învățământul de tip seral sau cu frecvență redusă. În Dolj mai sunt nouă unități școlare cu astfel de clase, la care admiterea se va face în perioada 26-29 iulie.
La învățământul liceal seral sau cu frecvență redusă se pot înscrie absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut sau nu examenul național de capacitate sau evaluarea națională. Înscrierile pentru acest tip de învățământ se fac la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în zilele de 26 și 27 iulie.
„Sunt așteptați candidații care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii anului școlar 2016-2017. La învățământul seral sau cel cu frecvență redusă au fost alocate 11 clase în nouă unități școlare. Sunt două unități liceale în mediul rural și alte șapte în Craiova.
Candidații pot opta în municipiu pentru Liceul «Matei Basarab» din Craiova, Liceul de Transporturi Căi Ferate, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii «Constantin Brâncuși», Colegiul de Industrie Alimentară, Colegiul «Ștefan Odobleja» sau Liceul Energetic.
În județ, opțiunile pot fi făcute pentru Liceul Amărăștii de Jos și Liceul Tehnologic «Dimitrie Filișanu» din Filiași“, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Nicușor Cotescu. Elevii vor fi repartizați la învățământul liceal în ședință publică, aceasta urmând să aibă loc pe 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS