Motelul ilegal de lângă „Oblemenco“ a rămas fără contract

(Foto: Arhiva GdS)
(Foto: Arhiva GdS)

Consiliul Local Craiova a reziliat ieri contractele de asociere cu cele trei cluburi sportive care au construit ilegal motelul cu 33 de camere pe terenul municipalității din spatele stadionului „Oblemenco“. Este vorba despre contractul pentru folosirea gratuită a Sălii Atletice Grea și de terenul de 2.144 de metri pătrați pe care s-a ridicat motelul.

GdS a prezentat pe larg situația imobilului ridicat ilegal de trei cluburi sportive: Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, Clubul Sportiv Olimpia Craiova și Clubul Sportiv Olimpic Poiana Braşov. Ele au fost și amendate în martie 2016 de Poliția Locală cu 10.000 de lei pentru că nu aveau autorizație de construire, iar motelul P+1 era construit deja la roșu. Primăria le ceruse de urgență, în luna martie, consilierilor locali să aprobe un plan urbanistic de detaliu pe baza căruia cluburile urma să construiască o clădire P+1 unde să fie cazați sportivii. În realitate, clădirea era deja construită, iar primăria a părut surprinsă de acest lucru, reprezentanții ei spunând că au fost induși în eroare. Vinovați, declarativ, au fost găsiți angajații de la Direcția de Urbanism, care nu au verificat situația pe teren. În prezent, cluburile sunt în proces cu Poliția Locală și primăria după ce au contestat amenda primită.

Municipalitatea a inițiat două proiecte de hotărâre de consiliu, ambele votate ieri de consilieri. Primul se referă la încetarea contractului de asociere încheiat în 2001 cu Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, care primise drept de folosință gratuită pentru Sala Atletică Grea de lângă stadion. Motivul este intrarea în faliment a clubului la sfârșitul lunii trecute. „Prin deschiderea procedurii falimentului încetează activitatea debitorului, ceea ce a condus la imposibilitatea executării contractului de asociere nr. 1094/02.10.2001, contract ce a reprezentat temeiul adoptării Hotărârii Consiliului Local nr. 221/25.06.2015, fiind astfel îndeplinită una din condiţiile de încetare a contractului mai sus menţionat“, se arată în proiectul de hotărâre al primăriei. Clubul sportiv a fost inițial în procedură de reorganizare prevăzută de legea insolvenței, din cauza datoriilor de circa 900.000 de dolari. „La data de 28.06.2016, în urma cererii administratorului judiciar al debitoarei Club Sportiv Olimpic Sport Craiova, instanţa, prin Hotărârea nr. 487/2016, admite cererea şi dispune intrarea în faliment a debitoarei. Conform prevederilor Legii nr. 85/2006, intrarea în procedura falimentului conduce la dizolvarea persoanei juridice, lichidarea patrimoniului şi implicit încheierea activităţii acesteia.

De la data intrarii în faliment, debitorul va putea desfăşura doar activităţile ce sunt necesare derulării operaţiunilor lichidării“, mai spune primăria, care acuză clubul și de rea-credință. „Prin intrarea în procedura falimentului, CS OLIMPIC SPORT CRAIOVA nu va mai avea posibilitatea desfăşurării activităţilor specifice obiectului de activitate, acela de sprijinire a sportului de performanţă la nivelul municipiului Craiova, aflându-se în acelaşi timp şi în imposibilitatea administrării imobilului deţinut în folosinţă gratuită. Mai mult, în raporturile juridice contractuale cu autoritatea publică locală, CS OLIMPIC SPORT CRAIOVA a dat dovadă de rea-credinţă, manifestată prin exercitarea abuzivă a drepturilor subiective civile“, se arată în document cu referire la construcția ilegală a motelului.

Ei cu reaua intenție, primăria cu neștiința

Cel de-al doilea proiect de hotărâre de consiliu se referă la încetarea contractului de asociere în participaţiune şi constituire superficie în favoarea celor trei cluburi asupra suprafeței de teren de 2.144 de metri pătrați pe care a fost construit ilegal motelul. „În documentaţia depusă de cei trei beneficiari pentru a fi supusă aprobării consiliului local, s-au regăsit documente şi fotocopii care nu corespundeau realităţii, acestea fiind întocmite cu mult timp înainte, din care nu rezultă că parcela studiată este în realitate ocupată de construcţia ce se dorea a fi autorizată. Deşi nu deţineau autorizaţie de construire, necesară edificării acestei construcţii, Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, Clubul Sportiv Olimpia Craiova şi Clubul Sportiv Olimpic Poiana Braşov au procedat la executarea lucrărilor de construire pe terenul ce aparţine municipiului Craiova, fiind sancţionate contravenţional cu amendă de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea imediată a lucrărilor de construire. Mai mult, şi după aplicarea acestei sancţiuni contravenţionale de către Poliţia Locală, cei trei asociaţi au continuat executarea acestora“, explică primăria. „Din toate aceste motive prezentate rezultă că beneficiarii au acţionat cu bună ştiinţă având scopul evident de a eluda dispoziţia legală, dând dovadă de rea-credinţă prin încercarea de a induce în eroare autoritatea locală“, motivează primăria. Primarul a explicat la vremea respectivă că, deși a vizitat lucrările de la stadionul din vecinătate, nu a văzut construcția ilegală, deoarece era ascunsă în spatele Sălii Atletice.

Victima, mai vinovată decât hoţul

Consilierii PNL s-au contrat ieri cu primarul Olguța Vasilescu pe acest subiect. Liberalii au reproșat faptul că primăria s-a asociat cu unul dintre cluburile care a intrat în faliment. „Acest contract semnat de primărie necesită răspuns la întrebări: ce a câștigat primăria din el, cine a dorit să asocieze primăria în acest contract. În contract nu este nici o clauză de reziliere“, a spus Marinel Florescu. Primarul a replicat în stilul caracteristic, încercând să arunce vina pe alții. „Dacă știați despre aceste lucruri și nu ați votat, v-ați abținut, sunteți mult mai vinovați decât ceilalți“, a spus Vasilescu, referindu-se la ședința din martie 2106, când fostul consilier local PNL, Pavel Badea, a atras atenția primăriei asupra proiectului prin care se aproba Planul Urbanistic de Detaliu al proiectului. „Noi nu aveam atribuții să știm dacă se construiește acolo, dar primăria avea“, a replicat Florescu.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 iulie 2016

Actualitate

» Oficial CE: UE nu va negocia nici măcar informal cu Marea Britanie
» Pregătiri pentru noul an şcolar
» Premierul Cioloș îndeamnă românii să doneze bani prin SMS pentru achiziția “Cumințeniei Pământului”
» Concurenţă la educatori, posturi fără candidaţi la muzică
» În război cu Termoficarea
» Din nou cozi la paşapoarte
» Aproximativ 3.000 de imigranţi s-au înecat în Mediterană în 2016
» Duminică are loc a doua extragere pentru selecția celor 100 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale emise în luna mai
» Gregorian Bivolaru a fost adus în România
» Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat de polițiști și va fi dus la Penitenciarul Rahova
» Recomandări ale poliţiei pentru şoferii care pleacă în vacanţă în acest weekend
» Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor ţării, în acest sfârşit de săptămână
» România trimisă în fața Curții de Justiție a UE pentru netranspunerea normelor privind instituirea spaţiului feroviar unic
» Adrian Ciocîrlan și Romeo Bizadea – noi adjuncți la SRI
» Craiova: Polițiștii rutieri în acțiune
» Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul suspiciunilor de trafic de copii în orfelinate
» Crinuța Dumitrean și Horia Simu, trimiși în judecată în dosarul ANRP 5
» Petromservice: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la 6 ani și 2 luni închisoare
» Ministerul Agriculturii pregătește un ajutor financiar pentru apicultori
» Cursele aeriene care fac legătura între Rusia şi Turcia au fost reluate
» Alocuțiunea Președintelui României susținută în cadrul dezbaterii “Dialog asupra Politicilor de Sănătate și Mediu în România”
» Polițiștii craioveni în mijlocul cetățenilor
» Oameni de știință din Brazilia au găsit urme ale virusului Zika la țânțari comuni
» Recuzată de patru ori de DNA, Viorica Costiniu va judeca procesul lui Adrian Duicu
» Cinci suspecți puși sub acuzare și arestați după atentatul de la Nisa
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară
» DNA: Nicolae Păun și complicii săi au creat un sistem de fraudare în scopul propriei îmbogățiri
» Copii români victime ale traficului cu ființe umane: Părinții își dau copiii cămătarilor dacă nu pot să-și plătească datoriile
» Legea care permite renovarea clădirilor istorice aflate în proprietate privată a fost promulgată

Publireportaj

» Efecte 3D spectaculoase în noul film “Ghostbusters” la Inspire Cinema Craiova

Local

» Opt sportivi de la Craiova Cycling Team participă la Cupa Max din Lugoj
» Totu-i vechi la Baia Nouă

Dolj

» Dolj: Tir răsturnat la Secui
» Dolj: La volan cu permisul “măsluit”
» Craiova: Minore cercetate penal pentru tâlhărie
» Urmărit internaţional pentru proxenetism, depistat de către polițiștii doljeni
» Primăria bate câmpii despre Water Park şi „Romanescu“
» Cum se pierde o treime din căldura craiovenilor

Gorj

» Gorj: Încep Zilele oraşului Turceni
» Încep Zilele oraşului Turceni
» Gorj: Școala Internațională pentru Artă „Reflecții ale moștenirii culturale în arta lui Constantin Brâncuși”

Vâlcea

» Vâlcea: Acţiune pentru combaterea delictelor silvice
» Vâlcea: Acţiune informativ-preventivă în rândul bicicliştilor, conducătorilor de mopede şi motociclete
» Vâlcea: Acţiune informativ-preventivă în rândul bicicliştilor, conducătorilor de mopede şi motociclete
» Trei posturi vacante de execuţie la IPJ Vâlcea

Sport

» Fotbal / Pandurii Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova, scor 2-1, în Liga I
» Fotbal / CSMS Iași a ratat calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Europa
» Lupte (f): Craioveanca Ştefania Priceputu, medaliată cu bronz la Europenele de cadeţi
» Pandurii Târgu Jiu și-a prezentat achizițiile

Magazin

» De 400 de ani creşte singur în mijlocul deşertului

Top