10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdmitere la Universitatea din Craiova

Admitere la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova, cel mai mare centru universitar din partea de sud-vest a țării, oferă pregătire solidă prin cele 2.810 locuri (buget) la licență și 1.630 de locuri (buget) la master. Instituţia are cea mai avansată infrastructură de cercetare şi dezvoltare în ştiinţe aplicate din România (INCESA) şi este partener academic strategic pentru mai bine de 200 de universităţi din lume, dar şi pentru mediul socio-economic (care îi asigură o bază de internshipuri extraordinară).
Universitatea din Cra­io­­va este un spațiu al cunoașterii, al dialogului și al valorilor comunitare și are în componența sa 12 facultăți, care însumează aproape 100 de specializări.

Oferta educaţională şi perioada înscrierilor la Universitatea din Craiova

La Facultatea de Agro­nomie înscrierile se desfășoară până luni, 25 iulie. Oferta educaţională, flexibilă şi dinamică, este reprezentată prin programe de studiu la ciclul de licenţă, atât la forma de învăţământ ZI, cât şi la forma de învăţământ FR (fără frecvență). Admiterea o reprezintă 100% media de la examenul de bacalaureat. La această facultate sunt disponibile 131 de locuri la buget și 131 de locuri la taxă pentru următoarele specializări: Agricultură, Montanologie, Controlul şi expertiza produselor alimentare, Măsurători terestre și cadastru și respectiv Silvicultură. Totodată, Facultatea de Agronomie pune la dispoziția viitorilor studenți și 75 de locuri FR, pentru specializarea Agricultură. Nu s-au terminat înscrierile nici la Facultatea de Horticultură. Se primesc candidaţi până pe 27 iulie, iar anul acesta sunt disponibile 154 de locuri la buget și 121 de locuri la taxă.
La Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, astăzi este ultima zi de înscrieri pentru cele 294 locuri la buget și 88 de locuri la taxă. Specializările puse la dispoziție sunt: Automatică și Informatică Aplicată, Ingineria Sistemelor Multimedia, Calculatoare, Calculatoare cu predare în limba engleză, Electronică Aplicată, Mecatronică și Robotică, singura unde se intră 100% pe baza mediei de la bacalaureat. Absolvenţii acestei facultăţi sunt absorbiţi rapid pe piaţa muncii de către firmele din domeniul IT şi domeniile conexe, cererea de absolvenți care provin din acest domeniu fiind în continuă creştere.
Se mai pot face înscrieri și la Facultatea de Drept până pe 24 iulie. Sunt 231 de locuri la buget și 269 de locuri la taxă pentru Drept și Administrație Publică. Facultatea are și 100 de locuri FR, la specializarea Drept. Condiţiile de admitere sunt: pentru locurile de la Drept buget, se va da examen scris, tip grilă, la limba română. Pentru specializarea Administrație Publică buget și taxă și pentru Drept taxă și FR, admiterea va fi media de la bacalaureat 100%.
Cei care doresc să urmeze studiile superioare la Universitatea din Craiova pot ocupa un loc și la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, care are pregătite 370 de locuri la buget și 314 la taxă. Specializările pentru care se pot face înscrieri sunt: Finanțe și bănci, Finanțe bănci în limba engleză, Management, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Contabilitate şi informatică de gestiune, Marketing, Informatică economică, Statistică și previziune. Condiţia de admitere este media examenului de bacalaureat 100%. Această facultate are și 308 locuri la învățământ la distanță (ID).
În cazul Facultății de Inginerie Electrică, ultima zi de înscrieri este 28 iulie. Specializările sunt: Electromecanică, Inginerie electrică şi calculatoare, Informatică aplicată în inginerie electrică, Inginerie Aerospațială, Inginerie Energetică și Ingineria Mediului. Facultatea are 276 de locuri la buget, 26 de locuri la taxă și 30 FR. Admiterea constă în 100% media de la bacalaureat.
În cazul Facultății de Litere, înscrierile se pot face până azi, 22 iulie, la specializarea Ştiințe ale educației, unde există 20 de locuri la buget și 40 la taxă. La toate celelalte specializări, înscrierile continuă până pe 23 iulie. Această facultate include domeniul Limbă și Literatură, cu 237 de locuri la buget, 283 de locuri la taxă și 79 locuri ID. Tot în cadrul Facultății de Litere există și specializarea Traducere și Interpretare, care oferă 19 locuri la buget și 21 la taxă. Specializările Comunicare şi relaţii publice și Jurnalism oferă 39, respectiv 22 de locuri la buget și 51, respectiv 28 de locuri la taxă. Admiterea constă în 100% media de la bacalaureat.
Facultatea de Mecanică și cea de Științe continuă și ele înscrierile până pe 26 iulie, iar admiterea constă în media de la bacalaureat. Facultatea de Mecanică oferă 212 locuri la buget și 158 de locuri la taxă, iar cea de Științe pune la dispoziție 352 de locuri la buget și 195 la taxă, în domeniile: Chimie, Fizică, Informatică, Matematică, Geografie.
29 iulie este data-limită pentru cei care vor să studieze la Științe Sociale, admiterea făcându-se pe bază de dosar, 100% media de la bacalaureat. Sunt disponibile 120 de locuri la buget și 330 de locuri la taxă.
În toamnă, se vor face înscrieri atât la licenţă, cât şi la master, pentru locurile rămase neocupate la sesiunea din vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS