5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRomânul mort la Nisa este din Rovinari

Românul mort la Nisa este din Rovinari

Familia Coman trăia în Austria
Familia Coman trăia în Austria

Cristian Coman, de 34 de ani, românul dat dispărut în urma atentatului terorist de la Nisa, Franţa, este originar din Rovinari. Gorjeanul a fost găsit în cele din urmă de către reprezentanții Ministerului de Externe, el fiind printre persoanele decedate în atentat. Cristian Coman locuia cu soţia Adriana şi fiul Denis în Austria, în ziua atentatului fiind în vacanţă la Nisa. Soţia şi fiul se află în prezent într-un spital din Franţa, în stare gravă, dar stabilă. Iniţial, autorităţile franceze l-au identificat pe Denis Coman, internat la secția de pediatrie a unui spital, ulterior fiind găsită şi Adriana Coman, la un alt spital. Se spera că va fi găsit în viaţă şi Cristian Coman, însă după mai multe zile, numele acestuia a fost identificat pe lista persoanelor decedate la Nisa. „Mămici, tăticul Cristian a fost găsit. De acum, printre îngeri. Se va ruga pentru iubita lui soţie şi fiul lor, de acolo, de lângă El. Dumnezeu să-l odihnească, deşi nu de asta avea nevoie la cei 34 de ani! Vă mulţumesc“, a postat ieri o apropiată a familiei pe grupul de Facebook „Mămici mai tari ca Google“.

MAE a confirmat decesul

Membrii grupului s-au implicat activ în ultima perioadă pentru localizarea victimelor din tragedia de la Nisa. Din nefericire, românul din Rovinari se află pe lista morţilor din oraşul francez. „Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române. Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv“, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Veste tragică pentru Rovinari

Vestea morţii lui Cristian Coman a lovit crunt la Rovinari. Bărbatul de 34 de ani avea o soră şi mama în oraşul pe care îl părăsise în urmă cu mai mulţi ani, pentru un trai mai bun. Iniţial, a plecat din Rovinari la Timişoara, după care a mers la muncă în Austria, unde s-a stabilit cu familia. Cei trei au decis ca în această vară să îşi petreacă vacanţa pe litoralul francez şi au ales ca destinaţie oraşul Nisa. Din păcate, s-au aflat exact la locul tragediei, unde şi-au pierdut viaţa o mulţime de oameni care asistau la prada de ziua naţională a Franţei. Rudele lui Cristian Coman au primit înmărmurite vestea morţii acestuia, mai ales că mama rovinăreanului trece printr-o grea suferinţă, în urma unei boli cumplite.

Primarul aşteaptă decizia familiei

Mama lui Cristian Coman se află într-un spital din Cluj, unde urmează un tratament complicat pentru a i se salva viaţa. Fiica sa, care a însoțit-o, urmează să se întoarcă astăzi la Rovinari. Edilul orașului, Robert Filip, a declarat că aşteaptă decizia familiei, respectiv a soţiei lui Cristian Coman, pentru a se stabili locul unde va avea loc înmormântarea: „Am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe şi vor discuta cu familia, cu soţia. Este cineva în permanenţă la spital, acolo. Din păcate, şi mama lui Cristian are probleme grave de sănătate, din cauza unei boli cumplite, şi era la spital, la Cluj, când am sunat să întreb ce putem face. Am vorbit cu sora, apoi cu soţul acesteia, respectiv cumnatul decedatului, pe care îl cunosc personal. Urmează să se decidă dacă îl aduc la Rovinari şi o să vedem şi noi cu ce putem să ajutăm legat de înmormântare şi altele. O să ţinem legătura cu consulatul să vedem cum se va proceda. Eu o aştept pe sora lui Cristian miercuri (astăzi – n.r.) la Rovinari, să discutăm, să vedem care este situaţia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS