5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRezultatele contestațiilor la bacalaureat au schimbat clasamentul liceelor

Rezultatele contestațiilor la bacalaureat au schimbat clasamentul liceelor

În urma contestațiilor, în județul Dolj procentul de promova­bilitate a examenului de bacalaureat este de 66,54%
În urma contestațiilor, în județul Dolj procentul de promova­bilitate a examenului de bacalaureat este de 66,54%

Record de contestații la bacalaureat. În Dolj, absolvenții de liceu au formulat 1.673 de cereri pentru reevaluarea lucrărilor. În urma afișării rezultatelor, 91 de candidați au reușit să promoveze această sesiune. În plus, a crescut numărul notelor de 10, dar s-a schimbat și clasamentul liceelor în ceea ce privește promovabilitatea la acest examen.

Potrivit repre­zentan­ților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, din cele 1.673 de contestații, cele mai multe, respectiv 717, au fost la limba română. Dintre candidații care au cerut reevaluarea lucrărilor, 151 au avut notele modificate în minus, iar 649 au reușit să-și mărească notele. 91 de candidați care figurau ca nepromovați înainte de contestații au reușit după reevaluare să promoveze bacalaureatul. Dintre aceștia, 13 candidați sunt de la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova, 10 sunt de la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași și alți 10 sunt de la Colegiul „Gheorghe Chițu“ din Craiova. În ceea ce privește mediile de 10, numărul acestora nu a mai crescut, au crescut doar notele de 10 pe discipline, fiind 260 de candidați cu astfel de rezultate, din care 65 la istorie, 60 la matematică, 47 la logică, 24 la anatomie și 7 la limba română.

Colegiul Național „Elena Cuza“ are cea mai mare promovabilitate

Contestațiile au schimbat și clasamentul liceelor în ceea ce privește procentul de promovabilitate. Conform da­telor raportate de ISJ Dolj, în urma contestațiilor, cel mai mare procent de promovabilitate îl are Colegiul Național „Elena Cuza“ – 99,62%, urmat de Colegiul „Frații Buzești“ – 99,58%,. Reprezentanții ISJ Dolj spun că această inversare a clasamentului este explicabilă prin faptul că la Colegul Național „Elena Cuza“ au fost cu peste 30 de elevi mai mulți decât la „Buzești“. Pe locul al treilea se menține Colegiul Național „Carol I“ – 98,91%, urmat de Colegiul Național „Ștefan Velovan“ – 94,40% și Liceul Teologic Adventist – 90,32%.
Liceele cu cele mai slabe rezultate sunt: Liceul Tehnologic „Bethoveen“ – 0%, Liceul Tehnologic Malu Mare – 0%, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Craiova – 11,54%, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ Băilești – 14,29% și Liceul Tehnologic Auto Craiova – 16,67%. Per total, în Dolj, procentul de promovabilitate după contestații este de 66,54%, față de 64,35% după primele rezultate, județul situându-se pe locul 26 la nivel național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS