5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoadă în trafic, la intrarea în Craiova

Coadă în trafic, la intrarea în Craiova

Șoferii care au venit ieri în Craiova dinspre localitatea Podari, dar și cei care au părăsit orașul pe aceeași rută au așteptat în trafic zeci de minute, la cozi de peste un kilometru. Mașinile au înaintat bară la bară, în ritm de melc, deoarece în zona giratoriului de la intrarea pe bulevardul Nicolae Romanescu circulația era blocată. În ciuda prezenței în zonă a polițiștilor rutieri, care încercau să descongestioneze traficul, autoturismele înaintau cu greu. Șoferii spun că aceste blocaje în trafic, mai ales în zilele de luni, sunt o poveste veche și că sunt pricinuite de Târgul de la Făcăi, la care vin sute de persoane. Cu toate acestea, cei care pot să reglementeze această situație nu au găsit nici până acum o rezolvare „Este trafic aglomerat, de la podul de la Jiu stăm la coadă. Până în Craiova am făcut aproape două ore. Eu am observat că se întâmplă asta în fiecare zi de luni, din cauza târgului. Drumul este îngust, mașini sunt multe și se circulă greu“, a declarat Constantin Badea. „Eu am făcut distanța de la Podari până în Craiova într-o oră și jumătate și sunt doar șase-șapte kilometri“, a spus alt șofer prins în trafic. „Lunea, când este târgul de săptămână, așa se circulă, bară la bară. Eu vin din Braniște, dar coada merge uneori până în Podari și chiar mai departe“, afirmă un alt conducător auto.
Această situație este cunoscută și de Poliția Rutieră, care la fiecare început de săptămână își trimite echipajele în zonă pentru dirijarea traficului.
„Pe fondul unui trafic aglomerat, cauzat de cei care tranzitează zona înspre și dinspre târgul de la Făcăi, la intrarea în oraș se ajunge frecvent lunea la blocaje în trafic. Târgul ar fi o primă cauză, dar probleme creează și șoferii care nu respectă regulile de circulație, parchează neregulamentar, depășesc fără respectarea regulilor de circulație. Colegii de la Biroul Circulației Rutiere trimit un echipaj în zonă, ca să fluidizeze traficul, atunci când valorile de trafic sunt foarte mari. Le mai recomandăm participanților la trafic să folosească și rute ocolitoare atunci când au această posibilitate“, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt la IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS