11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFermierii gorjeni vor fi învăţaţi cum să acceseze fonduri europene

Fermierii gorjeni vor fi învăţaţi cum să acceseze fonduri europene

Nicolae Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj
Nicolae Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Camera Agricolă din subordinea Consili­u­lui Judeţean (CJ) Gorj va oferi gratuit consultanţă agricultorilor care sunt interesaţi să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea gospodăriilor. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Muja, specialiştii în agricultură se vor întâlni periodic cu localnicii din comunele gorjene şi îi vor informa despre tipul proiectelor sau măsurilor care pot fi accesate în vederea dezvoltării lor ca producători agricoli.
Nicolae Muja deja a efectuat prima întâlnire de acest gen cu cetăţenii din comuna Băleşti, el fiind însoţit de doi salariaţi de la Camera Agricolă. „Am fost la Primăria Băleşti, unde am discutat cu primarul Mădălin Ungureanu. Vrem să promovăm Camera Agricolă şi, de fapt, noi să mergem spre cetăţeni, spre cei care vor să acceseze aceste fonduri şi atunci am stabilit să mergem noi la primărie, să ne întâlnim cu cei interesaţi. Am fost alături de domnul director de la Camera Agricolă şi cu un consultant. Au discutat anumite probleme legate de proiecte şi vom menţine o legătură apropiată cu primăria“, a declarat Ninel Muja.

Plan de acţiune la toate primăriile

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja, şi conducerea Camerei Agricole urmează să stabilească un grafic al întâlnirilor pe care le vor avea periodic cu producătorii agricoli din judeţ. „Am stabilit cu domnul director al Camerei Agricole un grafic de lucru şi o să mergem la toate primăriile din judeţ pentru a stabili o legătură cât mai apropiată între primării şi specialiştii Camerei Agricole, astfel încât oricând va fi nevoie să se apeleze la serviciile de consultanţă necesare. Vom vedea ce solicitări există la nivel local şi în funcţie de acest lucru vor acorda consultanţă fermierilor care vor să înceapă o activitate în domeniu“, a mai spus Nicolae Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS