24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLa Polovragi s-a deschis cel mai mare târg de produse tradiţionale şi netradiţionale din Oltenia

La Polovragi s-a deschis cel mai mare târg de produse tradiţionale şi netradiţionale din Oltenia

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate zilele următoare la Polovragi, unde are loc cel mai mare târg de produse tradiţionale şi netradiţionale din Oltenia şi printre cele mai mari din ţară. Bâlciul şi-a deschis ieri porţile, iar aici urmează să îşi instaleze terasele şi tarabele peste 300 de comercianţii din Gorj, Oltenia şi din ţară. În paralel, are loc şi un târg de animale. Potrivit autorităţilor locale, Târgul Anual de Sfântul Ilie de la Polovragi va avea un moment de vârf pe 19 iulie şi se va încheia pe 20 iulie. Nu vor lipsi petrecerile câmpeneşti, iar în zilele de 19 şi 20 iulie vor avea loc spectacole de dansuri şi muzică populară, pe scena amenajată chiar în incinta târgului. „Între 14 şi 16 iulie avem un târg de animale, iar între 17 și 20 iulie este, potrivit planificării, târgul de mărfuri. Pe 19 iulie avem un spectacol de muzică populară, de la 19.30 seara până la ora 23.00. Vor fi dansatori şi solişti vocali de marcă. Vor evolua pe scenă membrii Ansamblului «Cheile Olteţului». Pe 20 iulie, de la ora 10.30 până la ora 18.00, se va desfăşura parada formaţiilor şi o paradă a portului, dansului şi cântecului popular ciobănesc şi nu numai“, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Taxa percepută agenţilor economici este de 300 de lei

Ca şi anul trecut, taxa percepută agenţilor economici pentru întreaga perioadă a târgului este de 300 de lei. „Este o manifestare de amploare pentru că reuneşte în ziua de 20 peste 600 de persoane îmbrăcate în costume populare. De asemenea, în fiecare an, avem 300-400 de comercianţi şi 15-20 de terase unde se servesc mici, bere şi alte produse. Activitatea este în toi. Târgul de animale s-a deschis. Oamenii au început să vină să se instaleze în bâlci. Aşteptăm foarte mulţi turişti“, a mai spus primarul comunei Polovragi. Zeci de mii de turişti vin în fiecare an la Târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi. Aceştia profită de faptul că în zonă mai pot vizita şi mănăstirea cu acelaşi nume, dar şi cunoscuta peşteră, una dintre cele mai importante din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS