10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutorităţile încearcă de cinci ani să extindă Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

Autorităţile încearcă de cinci ani să extindă Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

UM Sadu

Cosmin Popescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, reia demersurile privind preluarea terenului de la UM Sadu pentru extinderea Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu sau construirea unui parc industrial nou. Conducerea administraţiei publice judeţene încearcă de mai bine de cinci ani să preia 11 hectare de teren de la UM Sadu 2 pentru a putea extinde Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Actualul parc nu mai deţine teren şi hale pentru a le fi oferite investitorilor, iar în urmă cu un an chiar au fost pierdute câteva sute de locuri de muncă pentru că nu exista o anumită suprafaţă de teren şi hale. Este nevoie de o hotărâre de guvern prin care uzina să cedeze cele 11 hectare de teren către Consiliul Judeţean Gorj, iar de cinci ani nu s-au mai reuşit elaborarea actului normativ respectiv şi obţinerea avizelor de la anumite ministere. Câştigul ar fi de ambele părţi: uzina ar mai scăpa de datorii şi de plata unor impozite, iar consiliul judeţean ar avea o ofertă îmbunătăţită pentru a atrage investiţii, oferind facilităţi. Este vorba de scutirea de la plata taxelor pe clădiri şi terenuri.

Discuţii la Ministerul Economiei

Discuţii în acest sens au avut din nou loc la Ministerul Economiei, în vederea stabilirii etapelor care trebuie parcurse din punct de vedere juridic.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că urmează reevaluarea activelor şi stabilirea modalităţii legislative de transfer a terenului către Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu. „Reluăm demersurile pentru ceea ce înseamnă extinderea actualului parc Industrial de la Bumbeşti-Jiu sau realizarea unui Parc Industrial nou, folosind o parte a terenului şi a halelor care ar trebui să fie cedate către autoritatea judeţeană de actualul administrator. Am avut discuţii la Ministerul Economiei pentru preluarea unei suprafeţe de teren de 11 hectare, aşa cum s-a vorbit anterior. Este necesar să se stabilească etapele care trebuie parcurse din punct de vedere juridic şi să fie din nou realizată o evaluare a activelor existente în prezent în zona pe care va fi realizat noul parc industrial sau care va fi preluată de parcul existent. Trebuie să vedem clar de ce este nevoie pentru a face acest transfer de patrimoniu către autoritatea judeţeană“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS