12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDe unde provin banii pe care Condescu îi cere de la Pandurii?

De unde provin banii pe care Condescu îi cere de la Pandurii?

Marin Condescu şi-a îndeplinit obiectivele, dar nu şi-ar fi luat banii
Marin Condescu şi-a îndeplinit obiectivele, dar nu şi-ar fi luat banii

Liderul de sindicat Marin Condescu, fost preşedinte al Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, a declarat că banii pe care îi solicită clubului pe care l-a condus reprezintă sume pentru atingerea obiectivelor. Este vorba de peste 800.000 de euro, pe care preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie i-a cerut recent printr-o notificare Clubului Pandurii. Sindicalistul a afirmat că nu a luat nici un leu de la club cât a fost preşedinte, iar sumele solicitate acum reprezintă drepturi pentru atingerea obiectivelor din contractele de prestări servicii încheiate cu acţionarii. Termenul-limită pentru plata banilor este 14 iulie, în caz contrar s-ar putea ajunge la instanţa de judecată. „Problema a fost în felul următor: dacă sunt dat afară înainte de încheierea contractului şi mi-am îndeplinit obiectivele trebuie să îmi achite la zi drepturile (peste 800.000 de euro – n.r.). Când am plecat aveam bani în cont, aveam 3,5 milioane de euro, aveam participare în Cupa UEFA. Au stabilit că voi încasa 50.000 de euro primă şi nu am luat banii pentru participarea în Cupa UEFA. Mai sunt bani de achitat către Marin Condescu. Cei de la Club spun 200.000 de lei, dar se va vedea în instanţă, dacă nu virează suma solicitată. Instanţa va face expertiză şi se va stabili. Există semnături ale AGA“, a declarat Condescu.
Actualul preşedinte de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a susţinut că a solicitat suma respectivă în urma semnării a două contracte, încheiate în anii 2005 şi 2007. Marin Condescu se consideră îndreptăţit să primească mai multe tranşe de bani. Este vorba de o sumă de 648.000 de euro, în baza unui contract de prestări servicii, o sumă de 150.000 de euro, în baza unui alt contract de prestări servicii, precum şi suma de 50.000 de lei, cu titlul de primă acordată printr-o decizie a AGA de la Clubul Pandurii, din data de 18 ianuarie 2014.

A stat pe un munte de bani: 38 de milioane de euro în zece ani pentru Pandurii

Sindicalistul Marin Condescu a stat pe un munte de bani la Pandurii. Acesta a spus şi câţi bani a primit Clubul Pandurii în ultimul deceniu de la CEO şi din sponsorizări. Este vorba de 38 de milioane de euro. „Eu am un an la dispoziţie să recuperez banii. Ei spun că nu am bani de luat. Eu mă duc la instanţă şi vedem ce spune instanţa. Vedem ce spune expertul: numai Cupa României nu a fost un obiectiv neîndeplinit. În zece ani au intrat la Pandurii 38 de milioane de euro finanţare şi Condescu a adus 19 milioane de euro din suma totală. Este vorba de sponsorizări şi alte contracte. De la Pandurii nu am câştigat nici un ban. Eram plătit de sindicate. Aveam de primit bani pe contractele de prestări servicii. Eu aveam contract cu AGA. Nu aveam nimic încasat de la club, nici o indemnizaţie, nimic. Eu nu am primit ban de la club. Am spus la un moment dat că după şapte ani facem socotelile şi vedem ce am de luat, dar nu am luat nimic“, a mai declarat liderul de sindicat.

Vrea în afaceri cu Gigi Becali

Fostul preşedinte al Clubului Pandurii vrea să se implice în politică şi să înceapă o afacere cu finanţatorul Stelei, Gigi Becali: „Vom lansa platforma «Salvaţi Oltenia», pentru susţinerea în alegeri a candidaţilor care se implică să susţină Oltenia… Am vorbit cu Gigi Becali să îi propun o afacere în domenii care nu au legătură cu fotbalul“, a mai declarat Condescu, care şi-a deschis o fermă de capre şi a investit masiv în agricultură în ultimii ani.
Liderul de sindicat este trimis în judecată pentru spălare de bani şi alte infracţiuni, tocmai pentru modul în care a gestionat fondurile Clubului Pandurii. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Olt, fiind strămutat de la Gorj, la cererea procurorilor care au instrumentat ancheta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS