10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTânăra din maşina lui Căruntu a ingerat produse de curăţat, dar a fost salvată de medici

Tânăra din maşina lui Căruntu a ingerat produse de curăţat, dar a fost salvată de medici

Tânăra din Târgu Cărbuneşti care se afla în maşina omului de afaceri Constantin Căruntu când a avut loc accidentul de la calea ferată, a ajuns joi seară în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Ea ar fi ingerat produse de curăţat şi a fost transportată la unitatea medicală din Cărbuneşti, după care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Fata a fost implicată în urmă cu câteva zile într-un accident rutier, aflându-se în autoturismul condus de Constantin Căruntu în momentul în care bolidul de lux al acestuia a fost lovit de tren la o trecere de cale ferată din comuna Tânțăreni. Deşi maşina a fost complet distrusă, cei doi nu au avut nici o rană gravă. Căruntu și fata de 17 ani se întorceau de la Craiova şi se îndreptau spre Târgu Cărbuneşti, unde locuiește tânăra. După accident, atât profesorul Constantin Căruntu, cât și fata de 17 ani au declarat că nu se cunoșteau și că s-au întâlnit, întâmplător, în Craiova. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a precizat vineri că tânăra a fost stabilizată şi că se află în afara oricărui pericol.

Va beneficia de consiliere psihologică

Tânăra, care pe 23 iulie va împlini 18 ani, va beneficia de consiliere psihologică. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a sesizat în acest caz şi îi va acorda elevei consiliere de specialitate. „Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a autosesizat cu privire la situaţia minorei implicate în accidentul rutier din data de 4 iulie 2016. Instituţia noastră va interveni în acest caz pentru a-i oferi minorei servicii de consiliere psihologică, juridică şi socială. De asemenea, o echipă pluridisciplinară se va deplasa la domiciliul minorei pentru a face o evaluare socio-familială. În funcţie de rezultatele acestei evaluări şi de nevoile identificate, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor putea face o intervenţie individualizată“, a declarat Corina Drăgan, psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Căruntu nu mai este profesor la UCB

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu, profesorul Constantin Căruntu, şoferul bolidului implicat în accidentul rutier nu mai este angajat al instituţiei de jumătate de an: „Vă aducem la cunoștință faptul că domnul Constantin Căruntu nu mai este cadru didactic al Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, începând cu 27 noiembrie 2015“, conform unui comunicat de presă transmis de Universitatea «Constantin Brâncuşi» din Târgu Jiu. Constantin Căruntu a fost profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul UCB, iar mulţi ani a fost decan al acesteia şi chiar conducător de doctorat. Căruntu este unul din cei mai bogaţi oameni de afaceri din municipiul Târgu Jiu, cu investiţii în domeniul imobiliarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS