6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei pasaje subterane noi în Târgu Jiu

Trei pasaje subterane noi în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu are la dispoziţie studiile de fezabilitate pentru cele trei pasaje subterane noi din municipiu. Specialiștii de la Metroul SA au prezentat ieri principalele avantaje ale acestui proiect ce va schimba radical înfățișarea orașului și va fluidiza traficul în zonele aglomerate.
Investiția este estimată la aproximativ 14 milioane de euro. Pasajele vor cuprinde căi de acces, lifturi din sticlă, luminatoare pentru pătrunderea luminii naturale, zone pentru organizarea diverselor evenimente culturale și nu numai, librării, spații comerciale, puncte de informare, de prim ajutor și pază, grupuri sanitare și multe alte dotări. Obiectivul de investiții este constituit din trei pasaje pietonale subterane, amplasate în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, pe axa Est-Vest, constituită de strada Unirii.
Cele trei pasaje sunt amplasate la intersecția străzii Unirii cu bulevardul Constantin Brâncuși, la intersecția străzii Unirii cu strada Victoria, respectiv la intersecția străzii Unirii cu bulevardul Republicii și strada Geneva.

Proiect pentru pietoni

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți con­dițiile în care se realizează deplasările pietonale adia­cen­te coridorului străzii Uni­rii.
Se urmăreşte în principal creșterea indicatorilor de performanță de siguranță pen­­­­­tru intersecțiile vizate, pornind de la reducerea con­­­­­flictelor vehicul-pieton: „Creșterea atractivității de­­­­­pla­­­­­­­­sărilor pietonale pe distanțe scurte și medii; reducerea duratelor de parcurgere a intersecției pentru pietoni; creșterea accesibilității temporale a punctelor de interes situate pe axa culturală Brâncuși; reducerea întârzierilor în intersecțiile vizate pentru traficul rutier, inclusiv transportul public.
Proiectul se încadrează în programul operațional Dezvoltare Regională POR 2014-2020“, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS