8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjClinica Veterinară Mobilă – serviciu gratuit

Clinica Veterinară Mobilă – serviciu gratuit

caine comunitar

Asociația Pro Animals din Târgu Jiu demarează, la jumătatea acestei luni, un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj, prin intermediul singurei Clinici Veterinare Mobile existente în județ. Aceasta a fost achiziționată de Asociația Pro Animals, în luna mai 2016, cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda, din dorința de a veni în sprijinul autorităților, dar și a cetățenilor, cu o soluție eficientă, umană și civilizată pentru rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Este singura Clinică Mobilă din țară, deținută de un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale.
Scopul principal al programului desfășurat de Clinica Veterinară Mobilă este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu primăriile din județul Gorj, cât și cu persoane private/ONG-uri/instituții. Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenție pe termen lung, de îmbunătățire a calității vieții animalelor și de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor.

Se va deplasa la solicitări

Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri. Asociaţia aşteaptă ca primăriile interesate, dar și iubitorii de animale, să o contacteze. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania. „Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda atât asistență medical- veterinară gratuită câinilor și pisicilor fără stăpân, cât și cazurilor sociale, în conformitate cu legislația în domeniu, astfel încât, prin acțiunile noastre, să se reducă simțitor numărul abandonurilor și al cruzimilor față de animale. Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe 14 iulie, iar în perioada 15 – 20 iulie aceasta se va afla în câteva minicampanii în mai multe localități din Gorj. Prezenți la inaugurare vor fi și reprezentanții Pro Animals Finlanda. Ținând cont de faptul că această Clinică Mobilă a fost achiziționată pentru a veni în sprijinul comunității și al autorităților locale, invitați la inaugurare vor fi reprezentanți ai unor instituții publice din Gorj. Menționăm faptul că Asociația Pro Animals este singura asociație activă pentru protecția animalelor din Gorj, înființată în 2000, având o activitate complexă. Aceasta deține un adăpost privat cu peste 900 de animale (850 de câini, pisici, cai) și încă de la înființare a susținut activitatea unor adăposturi publice (prin donarea hranei, asigurarea asistenței medical-veterinare, adopții etc.), a desfășurat campanii gratuite de sterilizare, ajungând la mii de câini și pisici sterilizați în județul Gorj în cei 16 ani de activitate, a desfășurat campanii de educație în școli, campanii de informare și responsabilizare, campanii de terapie asistată de animale, s-a implicat în soluționarea cazurilor de cruzime împotriva animalelor etc.“, a declarat coordonatorul Clinicii Mobile și al Programului de Sterilizări/Castrări gratuite pentru câini și pisici, medicul veterinar doctoriţa Patricia Paraschiv. Mottoul programului derulat de Asociaţia Pro Animals este: „Fii responsabil! Sterilizează GRATUIT câinele/pisica! Noi te ajutăm! Împreună pentru un oraș curat, civilizat, european!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS