6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj163 de absenţi şi un eliminat la examenul de bacalaureat

163 de absenţi şi un eliminat la examenul de bacalaureat

Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj
Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

Peste 3.000 de absol­venți de liceu din Gorj au susținut ieri proba scrisă la limba și literatura română a examenului de bacalaureat. Georgeta Popescu (foto), purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat că examenul de bacalaureat se ține în zece centre, dintre care trei sunt în judeţ şi şapte la Târgu Jiu. La proba de ieri au fost prezenţi 3.058 de candidaţi, dintr-un total de 3.312 înscrişi. „Peste 2.700 de elevi sunt absolvenţi de profil real. Am înregistrat de la prima probă scrisă 163 de candidaţi şi am avut un eliminat în centrul de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu. A fost vorba de un candidat care a încercat să copieze şi a fost exclus din examen“, a declarat Georgeta Popescu.
Miercuri, pe 6 iulie, elevii de clasa a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului, iar vineri, 8 iulie, urmează proba la alegere a profilului și specializării. La proba obligatorie a profilului s-au înscris 3.312 candidați, 2.608 dintre aceștia optând pentru matematică și 704 pentru istorie. La proba la alegere a profilului și specializării s-au înscris 3.395 de candidați. Lucrările scrise ale candidaților vor fi corectate în alt județ, la fel ca în 2015.
Primele rezultate vor fi afișate pe 12 iulie, până la ora 16.00. În aceeași zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse și eventualele contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 13 – 15 iulie, iar rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului vor fi afișate pe 16 iulie.
În ceea ce priveşte examenul de evaluare naţională, potrivit Georgetei Popescu au fost depuse aproape 900 de contestaţii. Este vorba de 538 de contestaţii la limba şi literatura română şi 348 de contestaţii la matematică: „În mod cert, procentul va mai creşte după ce vor fi afişate rezultatele finale.
Procentul de medii peste 5 la examenul de evaluare naţională a fost în Gorj de 71,9% şi va fi puţin mai mare după evaluarea contestaţiilor şi publicarea rezultatelor finale. Nu au fost probleme de nici un fel legate de desfăşurarea examenului respectiv“, a mai spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS