10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi campioane la gropi pe suta de metri

Străzi campioane la gropi pe suta de metri

Craiovenii care locuiesc în cartierul 1 Mai, sectorul delimitat de străzile Dr. Dimitrie Gerota, Popoveni, Râului și Nicolae Ionescu Sisești, se plâng de faptul că străzile pe care stau au fost uitate atunci când s-a început asfaltarea în zonă, deși firma care reabilitează arterele din municipiu și-a trimis de două ori muncitorii în zonă, pentru asfaltare. Anul trecut, în toamnă, două străzi din acest perimetru au fost asfaltate, iar în primăvară încă una și jumătate. Trei străzi care nu au mai mult de 250 de metri fiecare, o jumătate de stradă și o străduță de legătură au rămas însă de izbeliște, spre nemulțumirea oamenilor care locuiesc aici. Mai ales că într-un clasament al drumurilor proaste din Craiova, acestea ar ieși cu siguranță campioane la categoria „gropi pe suta de metri“.

Locuitorii cartierului craiovean 1 Mai, zona Pelendava – Târgul Municipal, au o mare dilemă în legătură cu modul în care s-a decis asfaltarea străzilor din acest perimetru, mai exact sectorul cuprins între străzile Dr. Dimitrie Gerota și Popoveni, delimitat de străzile Râului și Nicolae Ionescu Sisești. De două ori au ajuns utilajele în această zonă și de fiecare dată asfaltarea s-a făcut cu porția. În toamnă, au fost renovate străzile Dr. Mihail Cănciulescu și Dr. Ion Cantacuzino, după care angajații firmei care se ocupă de asfaltarea străzilor din oraș au părăsit zona, revenind în primăvară. Și atunci asfaltarea a început în forță, spre sfârșitul lunii martie reabilitându-se strada Dr. Constantin Severeanu și jumătate din strada Dr. Victor Gomoiu (tronsonul cuprins între intersecția cu Dimitrie Gerota și intersecția cu Ion Cantacuzino). Ar mai fi rămas cealaltă jumătate din strada Victor Gomoiu (până la intersecția cu strada Popoveni) și străzile Dr. Ștefan Berceanu, Dr. Nicolae Păulescu, Dr. Ion Augustin și Dr. Constantin Angelescu. Practic, era vorba de trei străzi care nu au mai mult de 250 de metri fiecare, o jumătate de stradă și o străduță de legătură, toate pline de gropi, unele transformate deja în adevărate cratere printre care șoferii își fac loc tot mai greu. Dar „asfaltatorii“ au părăsit din nou zona.
Autoritățile locale au dat atunci de înțeles că graba cu care s-a asfaltat în primăvară s-a datorat mutării Târgului Municipal Craiova în această zonă, dar au promis că pentru celelalte străzi vor reveni imediat după Paște. „Străzile din cartierul 1 Mai nu au fost abandonate, aici se vor relua lucrările după Paște. A trebuit finalizate rapid lucrările din alte zone, de aceea s-a oprit lucrul, dar de miercurea viitoare (4 mai, n.r.) echipele de muncitori se vor întoarce în 1 Mai și vor continua asfaltarea“, explicau, pe 27 aprilie, reprezentanții Primăriei Craiova. De atunci au trecut aproape două luni, dar „asfaltatorii“ nu au mai ajuns în zonă. A venit, în schimb, o echipă de muncitori responsabilă cu spargerea străzilor în jurul gurilor de canal pentru a fi ridicate la nivel, care a intervenit pe arterele asfaltate deja, Constantin Severeanu și Ion Cantacuzino.
Așa cum prezenta Gazeta de Sud în articolul de marți, „Gurile de canal astupate,
inamicul public al craiovenilor“, intervenția la geigerele de pe aceste străzi s-a făcut după luni bune de la asfaltare. Dacă luni nu au oferit un punct de vedere legat de acest aspect, ieri reprezentanții primăriei au precizat că o să monitorizeze mai atent lucrările de pe străzi. „O să fim mai atenți cu cei care asfaltează atunci când vine vorba de aceste geigere, pentru a le proteja mai bine și a nu mai risca să fie astupate. Ei spun că mai întâi toarnă asfaltul, după care revin și sparg pentru a le ridica la nivel, dar că mai trece ceva timp până atunci pentru că așteaptă să se adune mai multe, ca să intervină cu totul odată“, a afirmat Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei.

Localnicii se revoltă, primăria vine cu noi promisiuni

Faptul că muncitorii au venit în zonă să spargă străzile asfaltate, nu să le asfalteze pe cele cu probleme, i-a nemulțumit pe locuitorii din cartierul 1 Mai. Mai ales că, dacă ar fi să se facă un clasament al celor mai proaste drumuri din Craiova, străzile Ștefan Berceanu, Nicolae Păulescu, Victor Gomoiu, Ion Augustin și Constantin Angelescu ar ieși cu siguranță campioane la categoria „gropi pe suta de metri“. „Uitați în ce hal arată strada asta (Ștefan Berceanu, n.r.)! Când au început să asfalteze pe aici am crezut că fac toate străzile. Au făcut una, o jumătate din alta și au plecat. Anul trecut au mai asfaltat două străzi în același perimetru (Mihail Cănciulescu și Ion Cantacuzino, n.r.) și gata. După Paște au revenit, au terminat o parcare și iar au plecat. Nu știu când mai ajung iar pe aici, dar să vină odată că și aici sunt probleme. Parcările dintre blocuri sunt vai de mama lor, cu buruienile cât casa, nu mai știm pe unde să ne lăsăm mașinile. Și noi plătim aceleași taxe și impozite ca și ceilalți craioveni, dar când e vorba de străzi suntem lăsați la urmă. Și nu ar mai fi decât câteva străzi de făcut în zona asta“, a spus un craiovean de pe strada Victor Gomoiu. „Știm că mai sunt și alte străzi cu probleme în oraș, unele poate și mai rău decât acestea, dar nu înțeleg de ce nu au terminat tot sectorul ăsta, dacă tot au ajuns de două ori aici cu utilajele. Au mai rămas câteva străduțe de asfaltat. Să termine odată cu toate. Or, muncitorii au venit acum să spargă străzile făcute, nu să le asfalteze pe cele rămase“, a adăugat alt localnic.
La toate aceste nemul-țumiri, autoritățile locale au venit cu noi promisiuni. „Legat de străzile din cartierul 1 Mai despre care ați menționat, acestea sunt prinse în programul de investiții pe anul 2016 și imediat ce muncitorii care se află în zonă vor termina cu ridicarea la nivel a geigerelor de pe străzile Constantin Severeanu și Ion Cantacuzino, se va începe asfaltarea arterelor rămase. Prima dată se va intra pe strada Victor Gomoiu, asfaltată pe jumătate, după care vor veni la rând și celelalte, respectiv Ștefan Berceanu, Nicolae Păulescu, Ion Augustin și Constantin Angelescu“, a precizat viceprimarul Mihail Genoiu. Rămâne însă de văzut dacă și acest termen de începere a asfaltării în cartierul 1 Mai – zona Pelendava va fi respectat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS