11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii, cu gunoiul sub nas

Craiovenii, cu gunoiul sub nas

Gunoaiele au dat bătăi de cap locuitorilor din cartierul Rovine (Foto: Mirela Marinescu)
Gunoaiele au dat bătăi de cap locuitorilor din cartierul Rovine (Foto: Mirela Marinescu)

De mai bine de două săptămâni, craiovenii din cartierul Rovine, din blocul J 38, dar și din imobilele învecinate de pe strada Nicolae Iorga se plâng de mirosurile pătrunzătoare de la ghena de gunoi. Disperați, oamenii ne-au sesizat pe adresa redacției că în afara platformei sunt aruncate tot felul de resturi menajere. Oamenii arată cu degetul spre vecini, dar și spre serviciul de salubritate al primăriei, care, deși vine regulat să ridice gunoiul din ghene, nu s-a atins de mormanul de resturi ce tronează în curtea interioară a blocurilor.
„Nu au mai venit de aproape două săptămâni să ia gunoiul de lângă ghene. Miroase rău“, a spus un locatar, în vreme ce de la fereastra unui alt apartament se reclamă: „Au adus gunoiele de la un bloc învecinat, când au făcut curat în beci, și l-au depozitat lângă ghena de gunoi. Nu se mai poate sta în casă. Miroase foarte urât. E de două săptămâni aici. Nu se interesează nimeni să-l ridice. Nici de la asociație“.
În urma apelului nostru, SC Salubritate Craiova SRL, serviciu care se ocupă de ridicarea gunoiului în oraș, s-a sesizat și a rezolvat problema locatarilor din zonă.
„Deșeurile au fost colectate în cursul de astăzi (ieri – n.r.), iar platforma va fi monitorizată astfel încât intervenția pentru ridicarea gunoiului suplimentar, un serviciu care este prestat separat de cel care implică golirea recipientelor de precolectare, să fie mai promptă în viitor. Ne cerem scuze locuitorilor din zonă pentru inconvenientele create și îi încurajăm să ne sesizeze ori de câte ori constată existența deșeurilor lângă containere. În acest caz, nu a fost primită o astfel de sesizare pe nici una dintre căile de comunicare aflate la dispoziția craiovenilor: e-mail, registratura societății, Telefonul Cetățeanului sau dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL“, a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS