Trecere desființată, pericol pentru pietoni și șoferi

Desființarea trecerii de pietoni de la intersecția străzii Dezrobirii cu Frații Golești, pe unde mulți craioveni traversau pentru a ajunge în Piața Centrală, a ajuns subiect de discuții aprinse între șoferi și pietoni. Oamenii nu țin cont de indicatorul cu „trecere desființată“ și continuă să traverseze strada prin acest loc, făcând slalom printre mașinile ai căror șoferi se văd totuși nevoiți să le acorde prioritate, deși nu mai sunt obligați să facă acest lucru. În această situație, pietonii sunt cei care își pun viața în pericol.

Craiovenii care vor să ajungă în Piața Centrală și care erau obișnuiți să traverseze pe la intersecția străzii Dezrobirii cu Frații Golești ar trebui să știe că își pun viața în pericol în momentul în care aleg să treacă pe acolo, pentru că trecerea de pietoni aflată în această intersecție s-a desființat de ceva vreme. Oamenii nu țin însă cont de acest lucru și continuă să traverseze prin locul știut de mulți ani, fără să se uite și pe indicatoarele cu „trecere desființată“ amplasate la marginea drumului. Mulți pietoni nici nu știu că nu mai au voie să treacă strada prin acest loc și tresar la fiecare claxon al mașinilor plecate de la intersecția cu Calea București și care acum nu mai trebuie să oprească pentru a le da prioritate.

Cu toate acestea, oamenii fac slalom printre mașini și tot ajung de pe o parte pe alta a străzii. Unii șoferi se opresc și îi lasă să treacă, alții îi și avertizează că nu ar mai trebui să traverseze prin acel loc, iar de aici apar tot felul de discuții aprinse. „Hai, domn’e, că nu mai e trecere pe aici! Ce faci? Vrei să te calce vreo mașină? Ai grijă!“, sunt cele mai dese cuvinte care se aud din partea șoferilor. „Cum nu mai e trecere? S-a desființat? Păi și noi pe unde traversăm? Și mai am și plasele astea pline“, este cel mai uzual răspuns al oamenilor, în special al celor care se întorc de la piață. „Nu mai e trecere pe aici? Nu știam. Atunci o să ocolim, dar pe unde? Pe Calea București. Păi, și e bine? Nu e bine, pentru că e greu pentru oameni să meargă cu plasele până acolo, mai ales pentru cei în vârstă. Trebuie să existe o soluție, nu știu. Să o găsească primăria!“, spunea vineri un craiovean care tocmai ce traversase pe la intersecția Dezrobirii cu Frații Golești, printr-un loc nepermis în prezent.

De fapt, majoritatea oamenilor continuă să treacă strada pe aici, intersecția fiind una foarte circulată și cu un trafic pietonal intens. „Eu am vrut să vin la dumneavoastră la redacție să sesizez această neregulă cu trecerea de pietoni de la intersecția Dezrobirii cu Frații Golești. Mi se pare incorect pentru cei în vârstă să ocolească pe la toate trecerile de pietoni de pe Calea București. Dacă se produce ambuteiaj, să înființeze aici semafoare sau să stea Poliția Locală să dirijeze circulația. Și aici, și la intrarea în Piața Centrală, unde se produc ambuteiaje pentru că nu știu să administreze situația! Să pună Poliția Locală să fluidizeze circulația. Oamenii traversează pe aici pentru că le este mai ușor, unii sunt în vârstă și e greu să meargă și cu cumpărături, și pe căldurile astea până la semafoarele de pe Calea București și să mai stea și pe acolo până se face verde“, a afirmat un alt craiovean, Traian Ghemeș.

Poliția Rutieră recomandă trecerea de pietoni de pe Calea București

Despre situația din această intersecție ne-a scris și un alt craiovean, Andrei Radu, și el nemulțumit de desființarea trecerii de pietoni. „Am avut neplăcuta surpriză să constat că trecerea de pietoni de la intrarea în Piața Centrală, cea de la capătul străzii Dezrobirii, pe unde intră majoritatea oamenilor, a fost desființată, iar un polițist din mijlocul străzii încerca să facă față situației. Zeci de cetățeni, indignați de găselnița celor de la Sistematizarea circulației, se certau zadarnic cu polițistul răbdător, deocamdată. Toți pietonii erau invitați să traverseze pe la zebra din Calea București, la zeci de metri distanță, ceea ce nu e deloc amuzant pentru cei cu plase pline și care au drum prin strada Dezrobirii. Rezultatul va fi că, în loc să fluidizeze circulația, vor fi încurcături și mai mari, întrucât nu este nimeni dispus să ocolească așa prostește“, a precizat craioveanul.

În schimb, Poliția Rutieră este de altă părere și susține că decizia desființării acestei treceri de pietoni s-a luat pentru a nu se mai aglomera intersecția respectivă. Motivul ar fi că mașinile care plecau de la semafoarele de pe Calea București erau nevoite să oprească la intersecția Dezrobirii cu Frații Golești tocmai pentru a da prioritate pietonilor, blocând astfel circulația atât în această intersecție, cât și în cea cu Calea București. „A fost o hotărâre a comisiei de sistematizare a circulației prin care s-a stabilit desființarea trecerii de pietoni în cauză, pentru că se bloca intersecția străzii Calea București cu Frații Golești. Există o trecere de pietoni mai jos, pe Calea București, iar cetățenii sunt invitați să traverseze pe acolo, intersecția fiind și semaforizată. Sunt și mai în siguranță dacă trec pe acolo. De aceea s-a mutat și stația de autobuz de pe Calea București după intersecție, tocmai pentru descongestionarea traficului în zonă, pentru că înainte autobuzele staționau lângă trecerea de pietoni și blocau circulația pe prima bandă“, a explicat Sorin Gae, inspector în cadrul Poliției Rutiere Craiova.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

26 septembrie 2016

Lucrări pe A2 Bucureşti – Constanţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, astăzi, până la ora 17.00, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, pe sensul de mers către Constanța, între kilometrii 51 şi 56, lucrări de frezare şi asfaltare, cu ...
26 septembrie 2016

Lucrări pe Autostrada Bucureşti – Piteşti

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că astăzi până la orele 16.00 se vor executa lucrări la glisierele mediene pe autostrada Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 59, pe sensul de mers către Piteşti. În această ...

Sumarul ediției de luni, 27 iunie 2016

Actualitate

» A inceput ultima proba orala a bacalaureatului
» Elev doljean eliminat de la Evaluarea Nationala
» Grupul UNPR din Senat s-a dizovat. Şase senatori au demisionat, patru vor activa în grupul PSD
» Vremea în Oltenia şi la munte, în următoarele două săptămâni
» Poveștile noastre, povestea Craiovei cu scriitorul și jurnalistul Mircea Pospai
» Cod Portocaliu de furtună în Dolj și Olt
» Spitale și clinici din SUA și America Latină în căutare de medici și asistenți medicali români
» Nicuşor Constantinescu, 6 ani de închisoare cu executare
» UNPR înclină spre alianţă cu PNL şi cere 20 de locuri eligibile pentru parlamentare
» Cioloș: Am contestat din nou legea pensiilor speciale la CCR
» Cod Galben de furtuni și ploi torențiale în aproape toată țara
» Un avion cu destinaţia Milano a luat foc pe pistă
» Marian Petrache va fi anchetat de DNA
» Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară
» Controale ANPC pe litoral
» Un avion a luat foc pe pistă la Milano
» Alegeri Spania: Rajoy declară că partidul său a câștigat alegerile și reclamă dreptul de a guverna
» Proiect MAI: autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate

Interviu

» Profesorul Cristiana Dinu: „Învățământul tehnologic poate fi îndrăgit de elevi“

Publireportaj

» Oscar Downstream, 15 ani în furnizarea de motorină
» C.A.R. Casa Banilor: „Punem accentul pe economisire“
» Festivalul „RomânIA Autentică“ a atras mii de turişti

Local

» Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Dolj

» Craiova: “Marea bălăceală” în Piaţa Mihai Viteazul
» Ziua porților deschise la Penitenciarul Pelendava Craiova
» Cod Galben de furtună în Dolj
» Restricţii de circulaţie în Craiova
» Dolj: Pompierii militari au salvat trei pui de barză
» În sprijinul proprietarilor privaţi de pădure din Dolj
» Aproape 100 de vitezomani au fost depistaţi de poliţişti pe şoselele din Dolj
» Craiova: Festivitate de premiere a participanţilor la primul modul al atelierului de creaţie „Pictură pe sticlă – icoane”
» Craiova: Filarmonica Oltenia demarează ediţia a IV-a a Turneului în oraş
» Exerciţiu de prevenire a inundaţiilor în Bechet
» Dolj: Doi prieteni, două dosare penale
» Încă cinci elevi de la Liceul „Tudor Arghezi“ suspecți de TBC
» Care sunt cei mai mari angajatori din Dolj

Gorj

» Gorj: Angajata UM Sadu a murit în urma arsurilor grave
» Minprest Rovinari, în blocaj financiar

Olt

» Olt: Concurs între pompierii profesioniști

Mehedinţi

» Razie pe şoselele din Mehedinţi
» Mehedinţi: O femeie a murit când se întorcea de la nunta fiului

Vâlcea

» O profesoară din Vâlcea în topul celei de a treia ediție a Ligii Profesorilor Excepționali

Sport

» Tenis / Irina Begu, eliminată în primul tur de la Wimbledon
» Handbal (f): SCM Craiova va participa la două turnee amicale
» Fotbal / Burleanu: Nu avem ce să ne reproşăm!
» Lionel Messi se retrage din naţionala Argentinei
» Chile cîştigă editia centenară a Copei America

Sanatate

» Bolnavii de Parkinson, fără tratament de jumătate de an

Opinii

» Cine a înșurubat păpușile Matrioșka în CL Craiova

Top