24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe deschide Școala de vară „Bios Art în vacanță“

Se deschide Școala de vară „Bios Art în vacanță“

Specialiştii Muzeului Olteniei – Secția Științele Naturii, vin în acestă vară cu o alternativă nonformală de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței școlare, pentru copii, părinţi şi bunici, prin redeschiderea, la 5 iulie, a Școlii de vară „Bios Art în vacanță“.
„Copiii“ de toate vârstele îşi pot petrece timpul liber în mod plăcut, inspirativ, creativ, în cadrul a patru ateliere: de modelaj în lut, decoupage, paper weaving (împletitură din hârtie) şi string art (arta firului de ață), care se vor desfășura în spațiul interactiv de la parterul Secției de Științele Naturii din strada Popa Șapcă, nr. 8.
Fiecare atelier are câte cinci module (întâlniri) și un număr limitat de locuri, respective 20. Cei care vor să descopere tainele modelajului în lut, pot face acest lucru în perioada 5 iulie – 2 august, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 9.00 – 10.30. Tehnica șervețelului (decoupage) va putea fi însușită în perioada 7 iulie – 4 august, în fiecare zi de joi, între orele 9.00 – 10.30. Atelierul paper weaving (împletitură din hârtie) se va desfășura în perioada 9 august – 6 septembrie, marți, de la 9.00 la 10.30. Arta firului de ață (string art) va putea fi însușită de doritori în perioada 11 august – 8 septembrie, săptămanal, joia, între orele 9.00 și 10.30.
Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor și a-i familiariza pe viitorii participanţi cu materialele şi tehnicile utilizate în cadrul acestor ateliere creative gratuite şi pentru a-i ajuta să opteze pentru unul dintre cele patru tipuri de ateliere propuse, Muzeul Olteniei va organiza luni, 4 iulie, de la ora 10.00, un work-shop la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii.
Înscrierile se fac până pe data de 3 iulie, inclusiv, în limita locurilor disponibile, la numerele de telefon 0251/411.906 și 0766.32.69.09.
Lucrările realizate de cursanţi vor fi incluse în două expoziţii, ce se vor amenaja la parterul Secţiei de Ştiinţele Naturii, vizitatorii muzeului votându-le pe cele mai inedite. Acestea vor fi premiate şi cuprinse într-o nouă expoziţie colectivă itinerantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS