16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUmilința continuă la DIT Craiova: au apărut cozi noi

Umilința continuă la DIT Craiova: au apărut cozi noi

După ce craiovenii care se „aventurează“ să își plătească impozitele la DIT Craiova stau jumătate de zi la cozi la un sigur ghișeu deschis din șase existente, acum a venit rândul craiovenilor care vor să își schimbe mașina prin programul „Rabla“ să stea chiar și două zile la coadă la aceeași instituție, care își bate joc de cetățeni.

După ce marți, craiovenii care stăteau la cozi interminabile să își plătească impozitele sau să solicite certificate fiscale ne-au sesizat că era deschis un singur ghișeu la Direcția de Impozite și Taxe (DIT) Craiova, motiv pentru care oamenii au stat și o jumătate de zi la ghișee, astăzi ne-a sesizat alt craiovean despre situația care se petrecea în spatele ghișeelor. Pe culoarul din spatele acestora din sala principală din sediul DIT, aflat în incinta Pieței Centrale, se află alte ghișee, dintre care unul este destinat Compartimentului de Evidențe Auto, unde se pot face înregistrări și scăderi din evidențe ale autovehiculelor.
Cetățenii care apelează la programul „Rabla“ sunt nevoiți să stea la cozi infernale la DIT pentru că trebuie să scadă din evidențele Fiscului local mașinile care ajung la casat.
„Am stat două ore și jumătate la rând, iar când s-a apropiat de ora 14.00, doamna de la ghișeu a ieșit și ne-a spus că ea nu stă peste program și că la ora 14.00 va închide ghișeul“, a spus un craiovean care ne-a contactat la redacție.

Două zile la coadă pentru a-și scădea mașina dusă la casat

Așa a și făcut funcționara DIT, conform spuselor craioveanului. „La ora 14.00 am fost trimiși la plimbare și ni s-a spus să venim în altă zi, că nu este personal mai mult, după ce stătusem atâta timp la coada. E inadmisibil!“, a spus craioveanul. El a mai precizat că oamenii sunt nevoiți să vină în altă zi la rând, deci să piardă două zile la cozi, doar pentru a-și scădea mașinile casate din evidențele Fiscului local.
GdS a încercat să o contacteze pe directoarea instituției, Elena Bonescu, dar aceasta a fost de negăsit, la fel ca și cu o zi înainte.
Cozile umilinței au devenit ceva obișnuit la DIT Craiova. Marți, zeci de craioveni au stat la cozi infernale pentru a-și plăti impozitele și pentru a obține certificate fiscale. Aceștia s-au revoltat și au contactat GdS și Alege TV, din cauză că au fost ținuți în condiții inumane, pe caniculă, într-o sală în care aerul era irespirabil. În incintă instalațiile de aer condiționat sunt montate doar în partea din față a sălii DIT din Piața Centrală. De la jumătatea sălii încolo, aerul devine irespirabil. După ce stătuseră ore în șir la un singur ghișeu, li s-a închis în nas și acela, pentru că funcționara a intrat în pauza de masă, fără să îi ia locul alt funcționar.

Culmea birocrației la DIT: să stea omul o zi la rând pentru a plăti un leu

Un cetățean venit tocmai din Târgu Jiu avusese un proces la Curtea de Apel Craiova, iar instanța l-a trimis la Direcția de Impozite și Taxe Craiova pentru a plăti o taxă de timbru de… un leu. Pentru a plăti un leu, omul a stat o jumătate de zi la rând la ghișeul DIT Craiova, iar când mai avea doar o persoană în fața lui, ghișeul s-a închis, pentru a intra funcționara în pauză de masă.
Directoarea adjunctă a DIT Craiova, Claudia Udrescu, justificase marți că aglomerația din ultima perioadă de la sediul Fiscului local din Piața Centrală ar fi cauzată de faptul că instituția nu are personal suficient, după ce unii angajați au fost mutați la punctele de colectare din cartiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS