5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProgramul „Rabla“ a început. Cum beneficiezi de tichet

Programul „Rabla“ a început. Cum beneficiezi de tichet

Și anul acesta, tichetul pe programul rabla este transmisibil. Prima de casare este de 6.500 de lei, plus un ecobonus
Și anul acesta, tichetul pe programul rabla este transmisibil. Prima de casare este de 6.500 de lei, plus un ecobonus

La o săptămână de la lansarea programului „Rabla“, mulți doljeni s-au înscris deja pe liste la dealerii auto. Iată în ce condiții puteți să beneficiați de prima de casare de 6.500 de lei de la stat.

Doljenii care dețin o mașină mai veche de opt ani și care nu au datorii la stat pot să dea acea mașină la fier vechi, prin intermediul programului „Rabla“, obținând o primă de casare de 6.500 de lei, la care se adaugă un ecobonus.
La fel ca și în anii anteriori, persoanele care vor să beneficieze de tichete și de prima de casare trebuie să se înscrie la un producător sau la un dealer auto autorizat în program.

Tichetul este transmisibil de la o persoană fizică la alta

Cei care își duc mașinile la casat, dar nu cumpără altele noi pot transmite tichetul „Rabla“ către alte persoane fizice care doresc să își achiziționeze o mașină nouă, dar nu au avut una veche să o ducă la casat. Iată care sunt toți pașii ce trebuie urmați de persoanele care vor să-și cumpere o mașină nouă și să-și caseze una veche sau să obțină un tichet de la altă persoană care își casează autovehiculul mai vechi de opt ani. „Ca și anul trecut, tichetul Rabla este transmisibil pentru persoanele fizice. O persoană fizică se poate înscrie la un dealer auto. Persoana care casează mașina veche trebuie să aducă următoarele documente: certificatul mașinii, cartea tehnică a mașinii, buletinul și un certificat fiscal din care să rezulte că nu are datorii și că figurează în posesie cu mașina respectivă. Se face o declarație – o notă de înscriere pe care o emite dealerul – prin care proprietarul cedent poate casa mașina și să cedeze către persoana fizică ce a cumpărat mașina nouă, deci către cumpărător. Tot acest procedeu durează două-trei zile. Din momentul în care noi am băgat datele în sistem se generează automat o notă de înscriere, cu care proprietarul merge să caseze mașina la un colector autorizat și să o radieze la poliție“, a spus Diana Rățoi, coordonator vânzări flote la Plusauto SRL Craiova.
Persoana care duce mașina veche la casat trebuie să aducă de la colectorul autorizat (Remat sau altele) un certificat de distrugere. Atenție, însă! Acel certificat de radiere trebuie să se obțină în interval de 30 de zile de la casarea mașinii. De asemenea, persoana respectivă trebuie să ducă la dealerul auto și un certificat de radiere.

„Primul venit, primul servit“

Reprezentanții dealerului auto amintit au precizat că s-au înscris deja zeci de craioveni pe listele de așteptare, persoane care apelează la programul „Rabla“ și că regula este „primul venit, primul servit“.
Prima de casare de anul acesta este de 6.500 de lei. La aceasta se adaugă un ecobonus de 750 de lei, pentru cei care cumpără o mașină cu un motor ce generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km. În cazul achiziționării unei mașini hibrid, ecobonusul este de 1.500 de lei.
Programul „Rabla“ a fost lansat destul de târziu anul acesta, respectiv pe 14 iunie. Pe toată țara este alocată suma de 220 de milioane de lei.

Dealeri autorizați în Dolj

Lista producătorilor/dealerilor autorizați pentru a fi în programul Rabla, publicată de Autoritatea Fondului de Mediu zilele trecute și actualizată pe 17 iunie 2016 prevede că din Dolj sunt autorizați următorii dealeri:
1. Autec Autotehnik SRL (Skoda);
2. Plusauto SRL (Ford, Opel);
3. Policolor Exim SRL (Honda);
4. Automotor SRL
5. Serpico SRL (Volkswagen);
6. Redac SRL (Logan);
7. Service Automotive SRL Filiași;
8. Simode Impex SRL (Peugeot);
9. Italian Cars Service;
10. Topserv Motors SRL Cârcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS