10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a oferit premii copiilor talentaţi

CJ Gorj a oferit premii copiilor talentaţi

În perioada 8-22 iunie 2016, Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a implementat proiectul „ŞI EU TRĂIESC SĂNĂTOS“, ca măsură adiacentă distribuţiei de mere pentru anul şcolar 2015-2016. În cadrul acestui proiect s-a organizat un concurs de desen cu titlul: „Planeta vitaminelor“, pentru conştientizarea beneficiilor consumului de fructe proaspete de către elevii şcolilor participante. Concursul s-a desfăşurat la șase unităţi şcolare de pe raza judeţului Gorj, respectiv: Şcoala Gimnazială „Ion Grigoroiu“ din Leleşti, Şcoala Gimnazială Băleşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Bumbeşti-Jiu, Şcoala Gimnazială Drăguţeşti, Şcoala Gimnazială Peştişani, Şcoala Gimnazială Bălceşti Bengeşti-Ciocadia, Şcoala Gimnazială Băleşti.

Cele mai frumoase desene au fost premiate

Cele mai frumoase și originale desene au fost premiate în cadrul festivității care a avut loc la sediul Palatului Administrativ din Târgu Jiu. Astfel, peste 100 de elevi au fost premiați de Cosiliul Județean Gorj pentru implicarea în cadrul proiectului „Și eu trăiesc sănătos“. Elevii au fost învățați cum să militeze pentru un mediu înconjurător curat, dar au fost îndrumați și cum să aibă un stil de viață sănătos prin consumul de fructe și legume. Potrivit lui Ion Ișfan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în cadrul proiectului s-a organizat și un concurs de desen sub denumirea „Planeta vitaminelor“, pentru conştientizarea beneficiilor consumului de fructe proaspete de către elevii şcolilor participante. „Concursul s-a desfăşurat în șase unităţi şcolare de pe raza judeţului Gorj. Cele mai frumoase şi originale desene au fost premiate. A fost un concurs de desene. Fiecare lucrare a fost analizată de comisia de evaluare pe baza criteriilor stabilite. Au fost premiate cinci lucrări. Premiile au constat în cărţi şi rechizite şcolare pe care elevii le vor folosi zi de zi. Elevii ştiu că fructele conţin multe vitamine şi trebuie consumate zilnic“, a spus Ion Ișfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Parteneriat instituţional

Proiectul s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean și Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură, după cum susține Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. „Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură încearcă să arate tuturor cetăţenilor că aceşti minunaţi muguraşi sunt interesaţi de soarta mediului înconjurător şi mai ales de consumul sănătos de fructe. Anul acesta i-am premiat pe copiii care au realizat aceste desene. Este o competiţie care de la an la an atrage tot mai mulţi elevi“, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Georgiana Schinteie, unul dintre profesorii implicați în acest proiect, susține că elevii au reacționat în mod pozitiv și chiar au dobândit importante cunoştinţe ecologice. Totodată, elevii au fost îndrumați spre o alimentație sănătoasă, fiind încurajați să consume cât mai multe fructe. „Elevii au reacţionat destul de bine la acest proiect. Au înţeles destul de bine că fructele sunt benefice pentru sănătate şi au arătat în desene pentru ce sunt bune şi care sunt efectele consumului de fructe. Este un demers benefic pentru elevi“, a menţionat profesoara Georgiana Schinteie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS