6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHai și cu asfaltarea, nu doar cu decopertarea!

Hai și cu asfaltarea, nu doar cu decopertarea!

În Craiova se lucrează mai bine când vine vorba de decopertarea străzilor, decât de asfaltare. Trei străzi au fost decopertate în ultima vreme numai în zona centrală, în vederea refacerii covorului asfaltic, iar a patra este pe listă. Numai că, până acum, în urma utilajelor de decopertare nu au ajuns și cele de asfaltare. Autoritățile susțin că una dintre cele trei străzi deja decopertate va intra în cel mai scurt timp pe mâna „asfaltatorilor“. 

Pe lângă gropile de pe multe din străzile Craiovei, gurile de canal lăsate și, mai nou, surpate, șoferii se mai confruntă acum cu o problemă: străzile decopertate. În Bănie a devenit parcă o modă decopertarea străzilor care urmează să fie refăcute și care apoi sunt uitate, când vine vorba de asfaltare. În ultima vreme, numai în zona centrală a fost răzuit stratul de asfalt de pe trei străzi: Matei Millo, Arieș (sectorul de la intersecția cu Alexandru Macedonski până la cea cu strada General Dragalina) și, mai nou, Ulmului. Decopertarea drumurilor va continua, următoarea pe listă, tot din această zonă, fiind strada Jiețului. Numai că, până acum, în urma utilajelor de decopertare nu au ajuns și cele de asfaltare. „După ce că ne rupem mașinile prin gropi, acum mai dăm și de străzi pe care încep lucrările și le lasă așa. Păi strada Matei Millo au decopertat-o mai de mult, dar de asfalt au uitat. S-a decopertat și o porțiune de pe strada Arieș și s-a lăsat așa. Și am văzut că tot se mai decopertează în zona asta. Dar de pus alt asfalt, când?“, s-a întrebat un șofer care circula vineri pe strada General Dragalina.
Într-adevăr, în zonă se decopertează de zor, un utilaj de răzuire a asfaltului și un camion aflându-se vineri pe strada Ulmului. „Au decopertat ieri (joi – n.r.) o parte de pe Ulmului, acum lucrează în cealaltă parte a străzii. Joi, în trei-patru ore nu au avut ce face. Acum să vedem și când asfaltează“, a spus, vineri, o craioveancă de pe strada Ulmului. „Terminăm azi (vineri – n.r.) și aici, apoi ne mutăm pe strada Jiețului. Uneori merge mai greu, pentru că pe stradă s-a tot intervenit pentru fel de fel de utilități, dar reparațiile nu s-au făcut așa cum trebuie, iar strada se lasă. De vreo două ori era să rămân împotmolit cu utilajul. E mai mult nisip decât pietriș sau ce mai trebuie când se pune asfaltul“, a precizat unul dintre muncitori.

Strada Matei Millo, prima pe listă la asfaltare

Trei străzi deja decopertate, a patra programată la decopertare și nimic din spate la asfaltare. Se mișcă prea repede utilajele de decopertare, iar cele de asfaltare nu pot ține pasul? Mai degrabă ar fi vorba de o lipsă de coordonare, din moment ce muncitorii care trebuie să vină din urmă cu asfaltarea nici nu au ajuns în această zonă.
Autoritățile locale dau însă asigurări că pe una din cele patru străzi menționate mai sus se va începe în cel mai scurt timp turnarea stratului de asfalt și că acest lucru nu ar trebui să dureze prea mult, din moment ce se va înlocui doar stratul de uzură, fără a se mai umbla la borduri și trotuare. Prima pe listă ar fi strada Matei Millo.
„Pentru aceste străzi care s-au decopertat, Arieș, Matei Millo și Ulmului, sau se vor decoperta, cum este cazul străzii Jiețului, s-a luat decizia doar de a se înlocui stratul de uzură, deci se vor menține bordurile existente, pentru că sunt într-o stare acceptabilă. Astăzi (vineri, n.r.) se va hotărî dacă se va începe în noaptea aceasta și să se lucreze și mâine la asfaltare sau se va începe după zilele acestea libere, adică de marți. Prima stradă care se va asfalta dintre cele menționate mai sus va fi cea care e considerată cea mai circulată, respectiv strada Matei Millo“, a precizat vineri, pentru GdS, Dan Dașoveanu, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS